Girl Play
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
80 min
Motto:
...dvě ženy, jedna láska a tucet příběhů....
Země:
USA, 2004
Girl Play, založená na původní hře “Real Girls,” je pravdivým příběhem spisovatelek/hereček Robin Greenspan a Lacie Harmon. Film je příběhem dvou žen (Robin Greenspan & Lacie Harmon), které popsaly svůj vlastní příběh, jak se seznámily a daly...

Popis

Girl Play, založená na původní hře “Real Girls,” je pravdivým příběhem spisovatelek/hereček Robin Greenspan a Lacie Harmon. Film je příběhem dvou žen (Robin Greenspan & Lacie Harmon), které popsaly svůj vlastní příběh, jak se seznámily a daly dohromady. Je to spíš neobvyklý film, protože příběh popisují obě dvě zvlášť jakousi formou konverzace. Dvě lesbické herečky se potkají, když dostanou šanci hrát v místní divadelní hře v Los Angeles a nakonec se do sebe zamilují. Jenže ony samy neví, zda je jejich láska skutečná, nebo je její příčinou „Girl Play“.

První záběry byly natáčeny v Los Angeles v březnu 2004. Světová premiéra se konala na festivalu Outfest Los Angeles Gay and Lesbian Film Festival v divadle Regent Showcase Theater v Los Angeles. 750 míst bylo úplně vyprodáno a proto bylo přidáno i druhé promítání. Na film Girl Play se prodalo více lístků než na kterýkoli jiný film Outfestu, a to se promítalo téměř 300 filmů. Girl Play získal 2 ze 16 ocenění (vítězství za "Outstanding Lesbian Narrative Feature Film" a vítězství za "Outstanding Actress in a Film"). O ocenění za výjimečný herecký výkon se dělily Robin Greenspan a Lacie Harmon. Film získal i další ocenění na jiných festivalech.

Lacie a Robin se potkaly a zamilovaly do sebe před osmi lety, když se ucházely o angažmá do hry, kde měly být milenkami. Po několikaletém vztahu se rozhodly podělit se o svůj milostný příběh a napsaly hru „Real Girls“ a s ní během let 1999 až 2003 vyprodávaly hlediště po celé Kalifornii.

Tou dobou se Lee Friedlander, filmová režisérka, spojila s tímto párem a rozhodla se natočit na základě hry film. Bylo ale těžké získat sponzory. Sice měly spousty drobných sponzorů, ale to stále nebylo dost. A protože se Lee postupem času začala věnovat spíše režírování, sama začala hledat producenta, který by s filmem pomohl. Ve stejnou dobu Laura a Gina (producentky a skutečné partnerky) hledaly přitažlivý filmový projekt, který by mohly nezávisle produkovat. A protože se Lee, Laura a Gina už znaly z předchozí doby, hra se všem třem líbila, domluvily se na spolupráci.