Může Zlatovláska najít lásku v partě Krysařů? Nová muzikálová pohádka z dnešních dnů. "Máme k sobě blízko a možná ještě blíž, k čemu lítat nízko, když ve dvou můžem výš..." Slova z písně Fredyho a Zlatovlásky předznamenávají, o čem bude nový...

Popis

Může Zlatovláska najít lásku v partě Krysařů? Nová muzikálová pohádka z dnešních dnů.

"Máme k sobě blízko a možná ještě blíž, k čemu lítat nízko, když ve dvou můžem výš..." Slova z písně Fredyho a Zlatovlásky předznamenávají, o čem bude nový téměř pohádkový muzikál z dnešních dnů. O lásce. O první lásce kluka, který je vůdce sídlištní party Krysařů a jeho nové spolužačky, zvláštní holky, co nosí šátek skrývající hlavu bez vlasů, holky, kterou vozí do školy v luxusním autu rodinný šofér. Jaké je tajemství Zlatovlásky, a proč je tak nešťastná? Proč jí rodiče zakážou v osmé třídě chodit do školy a má domácího učitele? A jak dopadne měření sil mezi slušňáky Krysaři a partou Grázlů, která terorizuje všechny menší a slabší ve svém okolí?

V muzikálu hraje, tančí a zpívá mnoho nadějných mladých tanečníků a tanečnic, především z tanečního souboru Z.I.P. Písek, které vybíral, spolu s režisérem Tomášem Krejčím, choreograf Ladislav Beran - tvůrce četných filmových choreografií, který také hrál v zahraničních snímcích "Hellboy" a "Blade II". Jako "Panenka z krámku kuriozit" si v muzikálu zatančila i americká choreografka a tanečnice Tami Stronach. Kdo z vás viděl film "Nekonečný příběh", jistě nezapomněl na její něžnou dětskou tvář v roli "Vládkyně".

Námět a scénář muzikálu napsala Eva Papoušková, autorka pohádky "Řád saténových mašlí" a večerníčku "O Kanafáskovi". Texty písní jsou z autorské dílny Václava Kopty, jehož dobře znají diváci divadla Semafor a filmu Sněženky a machři (1983, Radek), muzikant a textař, který texty písní píše již od svých šestnácti let. Hudbu složil klavírista a skladatel Petr Malásek, jeho hudba doprovází již více než sto českých filmových titulů. Kameramanem muzikálu je Antonín Chundela (natočil například seriál Dobrá čtvrť), režisérem Tomáš Krejčí (který režíroval například také seriál Horákovi či pohádku "O pohádkovém počasí").

V hlavních rolí muzikálu: Fredy - Jan Battěk, Zlatovláska - Linda Ulrychová, Bebule - Eliška Frčková, Boban - Ondřej Malý, Kašpar - Michal Jalovecký, Melichar - Martin Jalovecký, Slizoun - Jiří Kout, Žumpa - Barbora Endyšová, Péťa - Adam Mišík, Vejvar - Marek Gallo. Dále hrají Ilona Svobodová, Veronika Jeníková, Lukáš Vaculík, Petra Černocká, Jan Hraběta a další.

Muzikál "Fredy a Zlatovláska" vyrobilo Centrum tvorby pro děti a mládež České televize na podzim letošního roku, natáčelo se na pražském Jižním městě, na Zbraslavi a na Slapech.