Fotři jsou lotři
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
98 min
Motto:
Že by se konečně sblížili? Aspoň kvůli dětem?
Země:
USA, 2010
Nejhorší věcí v životě Grega Jebala (Ben Stiller) je jeho tchán Jack Byrnes (Robert De Niro). Na to si už za tu dobu, co žije s dcerou bývalého elitního agenta tajných služeb stačil zvyknout. Vztah vzájemně trpěné tolerance přežil fázi...

Popis

Nejhorší věcí v životě Grega Jebala (Ben Stiller) je jeho tchán Jack Byrnes (Robert De Niro). Na to si už za tu dobu, co žije s dcerou bývalého elitního agenta tajných služeb stačil zvyknout. Vztah vzájemně trpěné tolerance přežil fázi seznamování, svatebních příprav, dokonce i vzájemného setkání rodičů Grega a jeho ženy Pam (Teri Polo). Ve třetím díle Jebalovic komediální rodinné kroniky se ovšem schyluje k Velkému třesku. Greg se chce konečně stát neformální hlavou rodinného klanu, čemuž se Jack pochopitelně zuby nehty brání.

U Jebalů právě zaťukala na dveře krize středního věku. Greg už přišel na to, že povolání zdravotní bratr není to, co by z něj v očích jeho pětiletých dvojčat dělalo hvězdu, a hlavně nesype tolik, kolik by rodinný rozpočet potřeboval. Začne proto po práci melouchařit v jedné farmaceutické firmě, což probudí radary podezíravého tchána, zvlášť když zjistí, že tamní Gregova nadřízená (Jessica Alba) je víc než rozkošná. Nejen podezření z nevěry zjitří klima gigantické rodinné sešlosti, která se uskuteční na počest oslavy pátých narozenin malých Jebalů. Pozvání na oslavu přijme i Pamin bývalý přítel Kevin (Owen Wilson), Jackův velký favorit, který se rozhodne probudit bývalé vášně, snubnímu prstýnku na Pamině prstu navzdory.

V dusné atmosféře se Greg definitivně rozhodne ukázat celému světu a především tchánovi, že je pravou hlavou rodiny, nicméně prostředky, které pro to zvolí, vytvoří řetězec katastrofálně komických situací, jež jeho autoritu rozhodně neposílí.

„Mezi druhým dílem a aktuálním pokračováním uběhlo pět let, během kterých se z Grega a Pam stali rodiče. Byť Jack už vzal Grega na milost, ten má pořád pocit, že mu musí něco dokazovat. Navíc – v životě nemáte nikdy nic jistého,“ říká o filmu Fotři jsou lotři jeho režisér Paul Weitz (komedie Jak na věc a V dobré společnosti).

Jisté je jen to, že se komedie Fotři jsou lotři může pyšnit mimořádně reprezentativní hereckou sestavou, v níž hvězdy minulých dílů kromě již zmíněné Jessicy Alby doplňují například Laura Dern či Hervey Keitel.