Ohnivá eskadra
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční
Délka:
86 min
Motto:
„Americký akční film navazující na úspěch filmu Top Gun. Dramatický příběh pilotů bitevních helikoptér Apache.“
Země:
USA, 1990
Replika velmi úspěšného snímku Top Gun, v níž jsou americké. stíhačky nahrazeny bojovými vrtulníky Apache a arabští nepřátelé latinskoamerickým drogovým kartelem. Statečnými hrdiny se tu stávají poloti helikoptér, kteří před rozsáhlou akcí...

Popis

Replika velmi úspěšného snímku Top Gun, v níž jsou americké. stíhačky nahrazeny bojovými vrtulníky Apache a arabští nepřátelé latinskoamerickým drogovým kartelem. Statečnými hrdiny se tu stávají poloti helikoptér, kteří před rozsáhlou akcí prodělají tvrdý výcvik. Neschází ani milostný vztah mladého letce k půvabné kolegyni. Vojenský pilot Jake Preston je zařazen do jednotky, připravující se na velký zátah proti latinskoamerické kokainové mafii. Při výcviku se Jake na zakládně setká s bývalou přítelkyní Billií. Zpočátku neuspěje při jed-nom testu, ale v rozhodující cvičné akci dokáže porazit i velitele jednot-ky Brada Littlea. Znovu se sblíží s Billií.

Mafie je na zásah dobře při-pravena a zlikviduje část armádních helikoptér ještě před začátkem útoku. Ve vzdušném souboji je zasažen Littleův stroj a velitelův kolega Rice zahyne. Nepřátelské letadlo sestřelí i Billii, pátrající po Littleovi. Dívka ze země zasáhne protivníka raketou Stinger. Jack zničí svého největšího nepřítele, pilota Stollera, ostatní gangsteři jsou zajati agenty protidrogové brigády (DEA). Po splnění úkolu Billie a Jake spolu sledují přepravu poraněného velitele do nemocnice.