Esther Kahn
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
163 min
Země:
Anglie/Francie, 2000
Židovská dívka Esther (Summer Phoenix) sní o tom, že bude herečkou. V realitě Británie osmnáctého století je to dost pošetilé přání, ale silná vůle jít za svým snem mladé ženě nechybí. Poté, co dosud netečná až autistická Esther propadne vášni k...

Popis

Židovská dívka Esther (Summer Phoenix) sní o tom, že bude herečkou. V realitě Británie osmnáctého století je to dost pošetilé přání, ale silná vůle jít za svým snem mladé ženě nechybí. Poté, co dosud netečná až autistická Esther propadne vášni k divadlu, se přes rodinný despekt a svoji duševní uzavřenost začne připoutávat k onomu zvláštnímu světu jeviště natolik, až se její život začne prolínat s nereálným divadelním.

Summer Phoenix, sestra Joaquina a Rivera Phoenix, vytvořila strhující portrét ženy, jejíž posedlost divadlem ji zároveň vynáší nahoru a zároveň vtahuje do velmi nejistého a nebezpečného světa. Zajímavou roli jejího učitele a rádce ztvárnil Ian Holm. Film byl zařazen do hlavní soutěže v Cannes a kritiky časopisu Cahiers du Cinema byl tento snímek zvolen nejlepším francouzským filmem roku 2000.