Epidemie
Typ:
film
Žánr:
akční, sci-fi
Délka:
77 min
Rok:
1998
Píše se rok 2018 a na dr. Johna Denniela, špičkového odborníka v oboru genetiky se obrátí jménem armády poručík Anna Pontaine, která by ho chtěla získat pro práci na výzkumu mimozemských virů, jejichž vzorky byly shromážděny kosmickou sondou v...

Popis

Píše se rok 2018 a na dr. Johna Denniela, špičkového odborníka v oboru genetiky se obrátí jménem armády poručík Anna Pontaine, která by ho chtěla získat pro práci na výzkumu mimozemských virů, jejichž vzorky byly shromážděny kosmickou sondou v oblasti Jupitera a jeho měsíců. Ačkoli John Denniel armádu nenávidí od té doby, kdy jeho otec před třiceti lety zemřel za podivných okolností během práce na přísně tajném nebezpečném projektu, nakonec se nechá přemluvit a souhlasí. Během práce na projektu se do sebe zamilují a vezmou se.

Krátce po svatbě Anna otěhotní, ale jejich štěstí nemá dlouhého trvání. Sonda přivážející nové vzorky se vychýlila z oběžné dráhy a zřítila do oblasti Afriky. Viry, které zamoří ovzduší jsou smrtící a brzy rozpoutají děsivou epidemii. Odhady o počtu obětí hovoří o celé miliardě lidí. John Denniel přijde s nápadem využít lidská embrya s genetickou informací ze zvířat odolných proti viru, k výrobě účinné vakcíny.

Jenže Anna, která potratila a vinu za to dává Johnovi, se ostře postaví proti. Je odhodlána embrya uchránit a dosáhnout toho, aby se z nich narodily děti, třebaže tím ohrozí miliony lidských životů. Sleduje manžela do odlehlé laboratoře, která byla postavena, aby se tu v tajnosti pracovalo na jejich zrychleném vývoji. Jenže situace se dramaticky mění ve chvíli, kdy John v laboratoři zjistí, že sonda se nezřítila nešťastnou náhodou, ale byla úmyslně poškozena sabotáží, za kterou stál generál Wallace, fanatického rasisty, který chce Zemi "vyčistit" a osídlit ji novou čistou árijskou rasou. Navíc zjistí, že Anna je generálovou asistentkou a oba Johna pouze využili ke zrození nové rasy. Po řadě dramatických střetů s generálovými stoupenci, včetně Anny se John dostane k embryím.

Tady už však čeká generál Wallace, který po celou dobu pečlivě sledoval jeho postup a dokonce se Johnovi přizná, že před lety zabil jeho otce, který se pokusil sabotovat předchozí verzi jeho šíleného plánu na genocidu celé planety. Blíží se nejen závěrečné střetnutí a také poslední bitva o záchranu lidstva, kde se Johnovi po bok postaví překvapivě také Anna, která pochopila, že ji Wallace oklamal a manipulací získal pro své šílené plány. Lidé umírají a John začíná s pomocí Anny horečně pracovat na vakcíně, která by zachránila zbytek lidstva.