Nezničitelná láska
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, mystery, romantický, psychologický
Délka:
96 min
Země:
Velká Británie, 2004
Kdo mohl tušit, k čemu dojde, když si Joe a Claire udělají piknik v přírodě? Ve chvíli, kdy chtějí bouchnout láhev šampaňského, se stanou svědky děsivé události: horkovzdušný balon špatně přistane na travnaté louce a uvnitř koše zůstane malý...

Popis

Kdo mohl tušit, k čemu dojde, když si Joe a Claire udělají piknik v přírodě? Ve chvíli, kdy chtějí bouchnout láhev šampaňského, se stanou svědky děsivé události: horkovzdušný balon špatně přistane na travnaté louce a uvnitř koše zůstane malý chlapec... Bylo možné zabránit následné tragédii? Joe se cítí provinile, jeho vztah s Claire se dostává do krize a mužův psychický propad ještě zhoršuje podivínský Jed, který byl svědkem oné nehody a vytrvale ho pronásleduje. Kudy vede cesta z bludného kruhu zraněných citů?

Nejvíc mě zajímá situace, v níž se Joe ocitl: je totiž zároveň předmětem i obětí lásky, říká režisér. Jak to může vydržet? Právě tato otázka mě k námětu neustále vracela. Daniela Craiga (Joe) jsme viděli kupříkladu ve filmu Road to Perdition, (2002), Rhys Infans (Jed), hrál mimo jiné i ve filmu Notting Hill (1999). Na Oscara dvakrát nominovaná Samantha Morton (Claire) hrála ve filmech Minority Report (2002) či In America (2004).