Celovečerní napínavý film DEFY z amerického prostředí byl natočen podle divadelní hry Alberta Maltze. Hotelový sluha Ed Martin je svědkem vraždy zákulisního politického makléra Stránského a identifikuje jeho vraha Zelliho. Zelli se však zmocnil...

Popis

Celovečerní napínavý film DEFY z amerického prostředí byl natočen podle divadelní hry Alberta Maltze. Hotelový sluha Ed Martin je svědkem vraždy zákulisního politického makléra Stránského a identifikuje jeho vraha Zelliho. Zelli se však zmocnil mnoha dokumentů, které měl Stránský při vraždě u sebe a které kompromitují předáky jedné politické organisace. Policie pod hrozbou zveřejnění těchto dokumentů Zeliho propustí.

Případ však byl již zveřejněn v tisku a protože na rychlém odsouzení Stránského vraha do značné míry závisí výsledek blížících se voleb, najde si policie „náhradního" vraha — Eda Martina. Když se ho pokrokový advokát Berger snaží zachránit, spáchají policisté na Edovi domnělou sebevraždu. Tak vznikne dojem, že se Ed sebevraždou přiznal k vraždě Stránského. Politická organisace dosáhla svého a ve volbách slaví vítězství. Její předáci promlouvají k občanům města pokryteckými slovy o spravedlnosti.