Ed
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný, sportovní
Délka:
94 min
Země:
USA, 1996
Hlavním hrdinou komedie ze sportovního prostředí je venkovský mladík Jack Cooper, který se ukáže jako velmi talentovaný nadhazovač, a kterého získají do svých řad Rakety, malý druholigový klub s neobvyklým maskotem. Do své první baseballové...

Popis

Hlavním hrdinou komedie ze sportovního prostředí je venkovský mladík Jack Cooper, který se ukáže jako velmi talentovaný nadhazovač, a kterého získají do svých řad Rakety, malý druholigový klub s neobvyklým maskotem. Do své první baseballové sezóny však Jack nastoupí se dvěma poněkud neobvyklými problémy.

Jednak trpí na hřišti nepřekonatelnou trémou, a navíc ke své hrůze zjistí, že maskotem klubu je šimpanz jménem Ed Sullivan, který umí hrát baseball tak dobře, že ho trenér obvykle staví na třetí metu. A hádejte komu trenér šimpanze přidělí na pokoj jako spolubydlícího.

Pochopitelně Jackovi. Ten má pocit, že starat se o šimpanze je pro něj trochu nedůstojné, navíc zjistí, že Ed je nejen na štíru s hygienou, ale navíc trpí chronickou plynatostí. Ti dva k sobě musí najít cestu a společně překonat mnohé překážky, které je během sezóny potkají. Ať už je to Jackova tréma nebo šimpanzův únos.