Duel v poušti
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, kriminální
Délka:
89 min
Země:
USA, 1994
Snímek Derana Sarafiana Duel v pouiši nepokrytě vychází ze stále se opakujících modelů kriminálních thrillerů a road movie filmů "na cestě". Tentokrát se skupinka nevinných lidí stane obětí psychopatického zločince, cestujícího se svou...

Popis

Snímek Derana Sarafiana Duel v pouiši nepokrytě vychází ze stále se opakujících modelů kriminálních thrillerů a road movie filmů "na cestě". Tentokrát se skupinka nevinných lidí stane obětí psychopatického zločince, cestujícího se svou partou pouští u San Diega. Na opuštěné vyprahlé silnici a na osamělé zchátralé farmě se odehraje během necelých čtyřiadvaceti hodin drama s tragickými následky. Po počátečním incidentu, jehož obětí se stane otec malého chlapce, se vůdce party Cliff rozhodne brutálně odstranit nebezpečné svědky: kromě dítěte to jsou ještě přítel mrtvého Jack s milenkou Helen a s dcerou Ashley. Mladíkovu partu tvoří cynická dívka Red, ramenatý Tom a slabomyslný Bobby. Do událostí zasáhnou ještě mužové zákona a Cliíffův bratr. Nakonec musí vzít spravedlnost do svých rukou Jack, bojující o život dcery a mstící přítelovu smrt.

Značně drsná podívaná je výsledkem již druhé spolupráce režiséra Derana Sarafiana s Christopherem Lambertem; setkali se na předcházejícím filmu Gunmen. Známý herec tu v roli Jacka ovšem nemá zdaleka takovou příležitost, jak by jeho ctitelé očekávali. Dominantní postavou je jeho protihráč, brutální psychopat Cliff v podání Craiga Sheffera - Duel v poušti patří k podprůměrným titulům B kategorie, jež se bohužel na našich plátnech objevují stále častěji.