Dřív než půjdu spát
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, mystery
Délka:
92 min
Motto:
„Když ztratíte paměť, jak poznáte, komu věřit?“
Země:
USA/Francie/Švédsko/Velká Británie, 2014
Strhující thriller v produkci Ridleyho Scotta, v hlavních rolích s Nicole Kidman a Colinem Firthem. Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine (Nicole Kidman) která po autonehodě...

Popis

Strhující thriller v produkci Ridleyho Scotta, v hlavních rolích s Nicole Kidman a Colinem Firthem. Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine (Nicole Kidman) která po autonehodě ztrácí paměť pokaždé, když večer usne. Každý nový den je tak pro ni první a zároveň poslední. Její manžel Ben (Colin Firth) jí každé ráno trpělivě vypráví její vlastní život a obětavě se o ni stará. Stejně tak psychiatr doktor Nash s jehož asistencí si Christine natáčí video deník a snaží se vzpomenout na události, které předcházely jejímu zranění. Tyto záznamy však Christine jednoho dne prozradí: Nikomu nevěř! Ale, lze se však vůbec dopátrat pravdy o minulosti, když jediné, co znáte, je dnešek?

Mysteriózní thriller Dřív než půjdu spát byl natočen na motivy stejnojmenného knižního bestselleru. Stylově i zápletkou navazuje na linii snímků Memento či Vedlejší účinky (Side Effects).