Ve vlnách
Typ:
film
Žánr:
drama, sportovní
Délka:
113 min
Motto:
Příběh dvou bratrů, kteří stáli u zrodu moderního surfařského průmyslu.“
Země:
Australie, 2013
Snímek Drift se odehrává na počátku 70. let v jednom zapadlém městě na nádherném australském pobřeží a vypráví příběh dvou bratrů, kteří stáli u zrodu moderního surfařského průmyslu.Film se odehrává v Austrálii v 70. letech minulého století....

Popis

Snímek Drift se odehrává na počátku 70. let v jednom zapadlém městě na nádherném australském pobřeží a vypráví příběh dvou bratrů, kteří stáli u zrodu moderního surfařského průmyslu.

Film se odehrává v Austrálii v 70. letech minulého století. Bratry Andyho a Jimmyho Kellyovi spojuje jedna obrovská vášeň - jízda na velkých vlnách. Když byli malí, utekli se svou matkou ze Sydney do ospalého přímořského města Margaret River, kde jsou jedny z nejlákavějších a nejnebezpečnějších vln na světě. Příštích dvanáct let zde oba chlapci zdokonalovali své surfařské umění. Každá jejich jízda musela být zkrátka dokonalá. Volnomyšlenkářský Jimmy je nadaný a novátorský surfař, který se však začíná zaplétat se zločinem, aby pomohl rodině z dluhů. A tak Andy udělá velké rozhodnutí. Opustí stálé zaměstnání a vsadí na Jimmyho surfařské záměry i vlastní obchodní dovednosti. Na dvorku za domem pak oba bratři otevřou podnik se surfařským vybavením. Vytvoří nový design surfařských prken, zdokonalí neoprenové oblečení a všechno vybavení prodávají ve své dodávce. A protože jim jejich noví přátelé - potulný bohémský fotograf a surfařský filmař JB se svou nádhernou havajskou společnicí Lani, která bratrům pomotá hlavu – dodají odvahu, začínají hledat způsoby, jak svoji živnost pořádně rozjet.