V roce 2009, v době strmě klesající Berlusconiho popularity, došlo v italském městě Aquila k ničivému zemětřesení, které pohřbilo stovky lidí a další desítky tisíc připravilo o střechu nad hlavou. Italský premiér se ihned chytil šance a častými...

Popis

V roce 2009, v době strmě klesající Berlusconiho popularity, došlo v italském městě Aquila k ničivému zemětřesení, které pohřbilo stovky lidí a další desítky tisíc připravilo o střechu nad hlavou. Italský premiér se ihned chytil šance a častými návštěvami postiženého města, ambiciózním projektem výstavby nových domů a také notnou dávkou populistických projevů se snažil obyvatele Apeninského poloostrova přesvědčit, jak schopného muže mají ve svém čele. Režisérka tohoto sarkastického a velmi vtipně poskládaného snímku Sabina Guzzanti však dochází k úplně opačnému názoru.

Na základě téměř detektivního vyšetřování celé kauzy zjišťuje, v jaké míře je Berlusconi od počátku své kariéry napojen na stavební průmysl ovládaný mafií, jak jeho právníci nenápadně mění zákony země a v jak velkém rozporu je mediální obraz italského premiéra s jeho skutečnými aktivitami, zatíženými korupcí a nesčetnými skandály. V ironických a místy třeskutě humorných kolážích využívajících komiksové obrázky i policejní odposlechy autorka svého premiéra rozhodně nešetří, o čemž svědčí i bojkot snímku ze strany italského ministra kultury během premiérové projekce na festivalu v Cannes.