Dopisy v krajkách
Typ:
film
Žánr:
historický, tv film
Délka:
58 min
Motto:
Silně erotická povídka o odporně přitažlivých hrátkách degenerované šlechty.
Země:
Česká Republika, 2003
Filmová povídka režiséra a scenáristy Jaroslava Pozziho o odporně přitažlivých hrátkách degenerované šlechty. Jde o kostýmní, mírně erotickou, milostnou bajku s groteskními prvky a výrazným černěhumorným akcentem. Film je historizující, zasazený...

Popis

Filmová povídka režiséra a scenáristy Jaroslava Pozziho o odporně přitažlivých hrátkách degenerované šlechty. Jde o kostýmní, mírně erotickou, milostnou bajku s groteskními prvky a výrazným černěhumorným akcentem. Film je historizující, zasazený do rokokové dekadence. Je výrazně obrazově i vypravěčsky stylizovaný, zároveň komunikuje svým vtipem, sžíravostí, překvapivostí a i rafinovanou lechtivostí.

Autor a režisér Jaroslav Pozzi zaujal už svou celovečerní prvotinou, adaptací Dostojevského povídky Dobrodružství pod postelí. V zaprášeném textu klasika objevil živou komedii pro takové herce jako O. Kaiser, J. Lábus, M. Dejdar, K. Issová a J. Hartl.

V povídce Dopisy v krajkách jde Jaroslav Pozzi ještě dál a popouští otěže své fantazie. Na začátku příběhu komentář praví: "O utrpení pracujícího lidu před francouzskou revolucí víme takřka vše, avšak o zhýralém životě šlechty se příliš neví. Je proto nejvyšší čas blíže prozkoumat i toto méně atraktivní téma." S potměšilým humorem sobě vlastním splétá pak Pozzi hned několik příběhů popisujících šťavnaté sexuální hrátky prohnilé francouzské šlechty.