Tento britský dramatický seriál o nekonvenční doktorce Eleanor Bramwellové z viktoriánského Londýna diváky ohromil, zaujal, ale občas i děsil svým dějem.. V letech 1995 až 1998 vznikly celkem 4 řady tohoto seriálu. Hlavní roli vytvořila britská...

Popis

Tento britský dramatický seriál o nekonvenční doktorce Eleanor Bramwellové z viktoriánského Londýna diváky ohromil, zaujal, ale občas i děsil svým dějem.. V letech 1995 až 1998 vznikly celkem 4 řady tohoto seriálu. Hlavní roli vytvořila britská herečka z velmi známé herecké rodiny - Jemma Redgrave.

V roce 1895 se předpokládalo, že ženy nebudou chodit do práce, ale že se budou starat o domácnost a svoje děti. Jen některé si vydobyly výsadu, že pracovaly jako učitelky nebo ošetřovatelky. Jedna žena ale byla odhodlaná toto pravidlo změnit. Eleanor Bramwellová (Jemma Redgrave) pracuje zatím pouze pod dozorem sira Herberta Hamiltona (Robert Hardy). Není ale šťastná.. Poté, co mu zemře jeho chybou zdravá mladá matka se Eleanor rozhodne, že změní historii lékařství. Nejdříve je kvůli tomuto rozhodnutí zesměšňována spolužáky a studenty lékařské fakulty. Ani doma to nemá jednoduché. Ač sama pochází z lékařské rodiny, je od svého otce Roberta Bramwella (David Calder), taktéž doktora tvrdě vyslýchána. Po překonání mnoha potíží si začne přece jenom plnit svůj dávný sen.

Od lady Cory Petersové (Michele Dotrice) dostane darem renovovaný dům a otevře si tam svoji vlastní ošetřovnu s názvem "The Thrift". Ale v 19. století se považovala profese doktora výhradně za mužskou... Má Eleanor opravdu šanci přežít, ošetřovnu si udržet a budou ji její mužští kolegové skutečně uznávat?