Jednoho dne přijíždí Marylin za svým bratrem Patrikem, který bydlí se svým psem Marsem a má rád pavouky. Marylin s sebou přivádí svého snoubence Ryana, který jakožto herec hraje hlavní postavu ve sci-fi seriálu. Patrik Ryana nemá rád. Bojí se, že...

Popis

Jednoho dne přijíždí Marylin za svým bratrem Patrikem, který bydlí se svým psem Marsem a má rád pavouky. Marylin s sebou přivádí svého snoubence Ryana, který jakožto herec hraje hlavní postavu ve sci-fi seriálu. Patrik Ryana nemá rád. Bojí se, že jako herec umí Ryan Marylin oblafnout a že ji nemiluje a lásku jen předstírá. Patrik jednou zaslechne Ryana, jak do telefonu říká nějaké ženě zamilované řeči, a tak utvrzuje svůj názor, že Ryan jeho sestru doopravdy podvádí. Rozhodne se, že se Ryana zbaví. Nastraží mu různé léčky, aby se Ryan nešťastnou náhodou zabil. Po pár dnech Marylin odjíždí na nákup a Patrik s Ryanem zůstávají sami doma. Jelikož je před Vánoci, rozhodne se Ryan rozvěsit na okapy vánoční světýlka a Patrik mu jakoby u toho pomáha (ve skutečnosti se ho snaží nenápadně zabít tím, že mu do štaflí pustí elektrický proud - nevede se mu to). Náhle zazvoní telefon a Patrik ho jde zvednout - volá mu jeho sestra. Mezitím Ryan padá ze štaflí na zem.

Když se k němu Patrik vrací, zjistí, že je Ryan mrtvý. Dostane strach, že ho sestra za to zabije a rozhodne se mrtvého Ryana schovat. Když se Marylin vrátí, řekne jí Partrik, že Ryan navždy odešel. Patrikovi nastávají kruté dny. Po domě nachází stopy svého činu - pomalu začíná věřit tomu, že Ryanova smrt je jeho vina a že on je doopravdy vrah. Zahrabe Ryanovu mrtvolu na zahradu, ale druhý den ji objeví zničeho nic na verandě. Pokouší se ji utopit. V noci slyší hlas, který mu říká, že je vrahem. Patrik má strach. Další noc se mrtvola objeví v kuchyni. Když však Patrik zjistí, že to není utopená mrtvola, nýbrž že jeho sestra přinesla ryby, tvrdí, že se mu zdál zlý sen. Patrik se snaží přesvědčit Marylin, aby na Ryana zapomněla. Sám se seznámí přes net s Chrisem, pozve ho domů a snaží se, aby se s ním Marylin dala dohromady. Končí to ale fiaskem.

Marylin se rozhodne volat Ryanovu tetu - detektiva, která by měla vše objasnit. Patrik nejdříve nesouhlasí, ale nakonec kývne, protože se mu to zdá lepší, než kdyby přijela policie jako taková. Ryanova teta začne vyšetřovat a ikdyž najde v domě nějaké důkazy, nakonec odjíždí. Další noc se Ryanova mrtvola dosud zabalená v koberci objeví v Patrikově posteli. Patrik začne vřeštět. Přichází Marylin a zjišťuje, že Ryan je mrtvý. Nepropadá však v žádnou srdcebolnou depku, ale naopak se rozhodne Patrikovi pomoci. Vezme Ryanovo tělo, rozmixuje ho a dá ho sníst psům z okolí. Patrik je zděšen jejím chováním - nedokáže pochopit, že Marylin je schopna něčeho takového, zvláště když se jedná o muže, kterého si chtěla vzít. Patrik začne litovat toho, že Ryana neměl rád a říká si, že to nebyl špatný člověk.

Uvědomuje si, že si nedokázal představit, jaké to bez Ryana bude, až bude pryč. Ikdyž chtěl, aby Ryan nebyl, zpětně mu dochází, že si Ryana během jeho nepřítomnosti vlastně oblíbil a začne litovat toho, co mu kdy udělal a přeje si, aby se z toho nic nestalo. Marylin začne provolávat Ryanovo jméno a Patrik se k ní přidá. Volají Ryana. Po chvilce přichází do místnosti Ryanova teta s pilníkem v ruce. Patrik je ve stavu naprostého psychického zhroucení, má strach, co s ním bude - ví, že ho Ryanova teta slyšela, co spáchal a že ho určitě dá zavřít. Náhle si však teta zarazí pilník do své hrudi - prasknou gumové nafukovací míčky, které nahrazovaly tetino poprsí, teta si sundavá paruku. Patrik zjišťuje, že Ryan není mrtvý - oba to s Marylin na Patrika nahráli - Marylin vůbec tehdy nejela na nákup - odešla a zavolala jen tak, aby Ryan mohl bez Patrikovy přítomnosti zinscenoval pád - Marylin ho pak nalíčila (je maskérkou u seriálu, kde Ryan hraje). Mrtvolu v koberci nahradil nafukovací panák a Ryanova teta je ve skutečnosti sám Ryan. A ten Ryanův rozhovor v telefou - to byla scéna ze seriálu, kterou diktoval Ryan do rozhovoru. Patrik je šťastný, že Ryan žije - stávají se z nich kamarádi. Patrik se začne dívat na Ryanův seriál a oblíbí si ho. Druhý den přijíždí Ryanova sestra - a Patrik se do ní zamiluje.