Patnáctiletá Élodie se společně se svou nejlepší přítelkyní Julietou rozhodne najít chlapce, který je zbaví panenství. Do prázdnin jim zbývá jen jeden týden. Obě dívky se střetávají s realitou, kterou si představovaly trochu jinak. Jedna z nich...

Popis

Patnáctiletá Élodie se společně se svou nejlepší přítelkyní Julietou rozhodne najít chlapce, který je zbaví panenství. Do prázdnin jim zbývá jen jeden týden. Obě dívky se střetávají s realitou, kterou si představovaly trochu jinak. Jedna z nich objeví, že se jí líbí něco neočekávaného. Naopak druhá pozná, že přátelství může přerůst do kvalitního milostného vztahu.

Film vznikl na základě krátkého filmu Majorettes. Režisérka Lola Doillonová chtěla reflektovat i měnící se vyjadřování současné dospívající generace. Dialogy jsou psány v hovorovém jazyce, do něhož pronikla řada výrazů z esemesek i zkratky používané na chatu. Většina herců jsou mladí lidé vybraní nejen na základě castingu, díky čemuž snímek místy získává až dokumentární charakter a některé scény jsou výsledkem improvizace.