Divoká krása
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
96 min
Motto:
Bohatství nutně neznamená štěstí.
Země:
USA/Španělsko/Francie, 2007
Příběh labilního manželství Barbary a Brookse Baekelanda, bohatého dědice vynálezce bakelitu. Barbaře manželství nepřináší uspokojení a jejím jediným cílem je proniknout do řad místní smetánky. Brooks je velkým obdivovatelem svého dědečka, ale...

Popis

Příběh labilního manželství Barbary a Brookse Baekelanda, bohatého dědice vynálezce bakelitu. Barbaře manželství nepřináší uspokojení a jejím jediným cílem je proniknout do řad místní smetánky. Brooks je velkým obdivovatelem svého dědečka, ale svým otcem Georgem pohrdá. Barbara svého muže podvádí s několika muži a před známými ho neustále ponižuje. Když se chce s Brooksem usmířit, dočká se ponížení zase ona. Náhradu za manželskou lásku nachází posléze po porodu, narodí se jí syn Tony. Potom rodina celá léta putuje z místa na místo. Děj pokračuje v Paříži v roce 1959. Tony je už téměř dospělý muž a s matkou má stále vřelé city. Navíc se dobře učí, je chytrý a matka se s jeho znalostmi ráda před známými chlubí. Když se jednou manželé vrátí domů, naleznou v posteli spolu s Tonym jeho spolužáka Francoise. Rodina odjíždí do Španělska, kde se Tony seznámí s Jakem, který se ho snaží svést. Setká se se španělskou dívkou Blancou, se kterou stráví noc.

Blanca vytuší Tonyho homosexuální sklony a sblíží se s jeho otcem Brooksem. Jake se zase začne intimně stýkat s Jakem. Barbara ztropí skandál na letišti, kde potká Brookse s Blancou, který ji opouští. Barbara nechce zůstat sama a najde si přítele, homosexuála Sama. Ten se vyspí s Tonym, což se Barbaře vůbec nelíbí. Jake opouští Tonyho, který si neumí všechno srovnat v hlavě a proto napíše otci, aby se vrátil, protože ho matka potřebuje. Brooks na dopis neodpoví. Tony si uvědomí, že dosud žil falešný život a chce se stát novým člověkem. Všechny události ale směřují k závěrečné tragédii.