Příběh o proměně mladé spisovatelky, kterou dožene její minulost. Alice, která je nucena čelit obtížným vzpomínkám a činit odvážná rozhodnutí, nakonec překoná své démony, což jí umožní najít lásku a znovu objevit svůj tvůrčí hlas.V americkém...

Popis

Příběh o proměně mladé spisovatelky, kterou dožene její minulost. Alice, která je nucena čelit obtížným vzpomínkám a činit odvážná rozhodnutí, nakonec překoná své démony, což jí umožní najít lásku a znovu objevit svůj tvůrčí hlas.

V americkém filmu, který je zasazen do bezohledného světa newyorského vydavatelství, sledujeme Alici Harveyovou (Emily VanCamp), dceru vlivného literárního agenta. Ta pracuje na pozici asistentky knižního redaktora a zároveň se snaží překonat svůj spisovatelský blok. Když Alice dostane nečekanou nabídku, aby se postarala o znovuvydání úspěšného románu inspirovaného událostmi z jejího života, autor knihy (Michael Nyqvist) jí opět zkříží cestu a otevře dveře k bolestným vzpomínkám z minulosti. Alice, která se potácí mezi přítomností a minulostí, v sobě musí najít sílu čelit nepříjemným zážitkům, které celé ty roky skrývala před světem, a učinit rozhodnutí, jež nakonec zaženou její démony. S pomocí nejbližšího člověka začne postupně nacházet svůj tvůrčí hlas i víru v sebe sama. Znovu objeví chuť do života i lásky a vydá se na spisovatelskou dráhu, o které vždycky snila.