K Washingtonu míří nákladní letadlo Boeing 737. Kromě pilota Scotta Nashe a nákladu jsou na palubě dvě pasažérky. Dr. Linda McCoy která pospíchá, aby mohla zahájit monitorování hurikánu Sigrid, jenž právě zasáhl pobřeží, a Vivian Henry, která na...

Popis

K Washingtonu míří nákladní letadlo Boeing 737. Kromě pilota Scotta Nashe a nákladu jsou na palubě dvě pasažérky. Dr. Linda McCoy která pospíchá, aby mohla zahájit monitorování hurikánu Sigrid, jenž právě zasáhl pobřeží, a Vivian Henry, která na přání svého bývalého manžela Rogerse převáží do Pentagonu prototyp termojaderného zařízení. Nebo si to alespoň myslí.

Ve skutečnosti je ve velké dřevěné bedně ukryt nový typ časované jaderné bomby s krycím jménem Medusa, který je nejen schopen srovnat se zemí celé město, ale současně také vyřadit elektromagnetickým impulsem veškerou elektroniku ve Spojených státech. A tato bomba je aktivována a připravena k explozi. Zahořklý vědec a bývalý ředitel projektu Medusa v Los Alamos, jehož vztah s Vivian skončil stejně náhle jako jeho výzkumný projekt pro Pentagon, se totiž rozhodl pomstít bývalé manželce i vládě, která zastavila financování jeho práce. Sestrojil Medusu, zavolal Vivian, oznámil jí, že je smrtelně nemocný, a jako poslední přání ji požádal, aby výsledek jeho práce dopravila do Washingtonu.

Jakmile se však letadlo ocitlo ve vzduchu, bomba se probudila a začal odpočet. Vivian pochopí, že byla napálena a vzápětí zjistí, že je s bombou, která je schopna rozvrátit společnost postavenou na počítačích, spojena víc než se zdálo. Rozbuška je totiž nastavena na Vivianin kardiostimulátor a exploduje v okamžiku, kdy se žena vzdálí od bomby na více než pět metrů.