„Zbývá nám asi třicet let na to, abychom přešli na obnovitelné zdroje energie," říká německý politik a vědec Hermann Scheer v dokumentu Carla-A. Fechnera. Podle protagonistů velkolepě pojatého snímku, mezi kterými jsou renomovaní odborníci,...

Popis

„Zbývá nám asi třicet let na to, abychom přešli na obnovitelné zdroje energie," říká německý politik a vědec Hermann Scheer v dokumentu Carla-A. Fechnera. Podle protagonistů velkolepě pojatého snímku, mezi kterými jsou renomovaní odborníci, byznysmeni i ekologičtí aktivisté, čeká svět v nejbližších dekádách další revoluce. Spočívat by měla v přechodu od jaderných a uhelných elektráren k individualizovaným řešením, které poskytují obnovitelné zdroje v podobě solárních panelů či větrných a vodních zařízení. Film nás zavádí na několik kontinentů a představuje recept „energetické soběstačnosti" jako lék také pro rozvojový svět, v němž dvě miliardy lidí nemají přístup k elektřině.

Jako důležitá součást nastávající „revoluce" z filmu vystupují nejmodernější technologie, díky kterým by se automobilový průmysl mohl brzy osvobodit od závislosti na ropě. Budoucnost solární architektury zase slibuje desetkrát zefektivnit energetické hospodaření budov. Impozantní záběry i působivá hudba podtrhují poselství filmu, které zní: úplný přechod na obnovitelné zdroje energie je možný, jen ho musíme chtít.