Český krátký film o zaměstnání dětí v mateřských školkách v zimním období. Maminky, které svěřily své děti do starostlivých rukou vychovatelek a opatrovnic v mateřských školkách, vědí, že je o jejich děti dobře postaráno. I v zimě nacházejí děti...

Popis

Český krátký film o zaměstnání dětí v mateřských školkách v zimním období. Maminky, které svěřily své děti do starostlivých rukou vychovatelek a opatrovnic v mateřských školkách, vědí, že je o jejich děti dobře postaráno. I v zimě nacházejí děti ve školkách radostné chvíle, zábavu a poučení. Jednou z důležitých částí výchovy dětí ve školkách jsou v zimním období vycházky do zimní přírody, při nichž se učí poznávat novou tvář přírody. Děti se musí před vycházkou do mrazu teple obléknout, přitom však nesmějí být nabaleny, aby se příliš nezahřály.

Oblíbenou zábavou i tělesným cvičením zároveň jsou zimní sporty sáňkování a první kroky na lyžích. Na školní zahrádce je zase příležitost k výtvarným cvičením, modelování i malování pestrými barvami do bílých sněhových ploch. Vždy je pamatováno na to, aby klidné hry byly vystřídány rušnějšími, tak, aby děti neprostydly. Vycházky do zimní krajiny přispívají k otužování dětí, k zdárnému rozvíjení fysických i duševních sil a k osvojení potřebné jistoty v pohybu, zručnosti a vynalézavosti.