Pobočník Jeho Výsosti
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
80 min
Motto:
německá verze filmu Pobočník Jeho Výsosti
Země:
Německo/Československo, 1934
Film Der Adjutant seiner Hoheit je německá verze filmu Pobočník Jeho Výsosti z roku 1932 v režii Martina Friče, v němž hlavní roli vytvořil Vlasta Burian.DějNadporučík Alois Patera (Vlasta Burian) je jmenován pobočníkem korunního prince Evžena...

Popis

Film Der Adjutant seiner Hoheit je německá verze filmu Pobočník Jeho Výsosti z roku 1932 v režii Martina Friče, v němž hlavní roli vytvořil Vlasta Burian.

Děj
Nadporučík Alois Patera (Vlasta Burian) je jmenován pobočníkem korunního prince Evžena (Werner Fuetterer). Špatně však zařídí jeho schůzku s milou Pepičkou Kalašovou (Gretl Theimer). Evžen si však má vzít princeznu Annu Luisu (Anni Markart). Patera je však převelen do zapadlé garnizony v Mňuku a stává se jejím velitelem kvůli tomu, že porušil zákaz soubojů. Po půl roce je zanedbaný Patera povýšen a ještě dostal dovolenou v Praze. Setká de v s Evženem (aniž by věděl, že je to pravý Evžen, kterému byl pobočníkem). A po několika peripetiích Evžen pošle Paterova nepřítele Kinzla do Mňuku a Patera začne dělat kariéru… (více se o tomto filmu dovíte v infu u filmu Pobočník jeho výsosti – česká verze)
Poznámka
Der Adjutant seiner Hoheit je německá verze českého filmu Pobočník Jeho Výsosti, oba se natáčely současně. Obě verze natáčel Martin Frič, i výrobní štáb byl stejný. Zajímavostí je, že tento Burianův patnáctý film cenzura v Německu a v Rakousku později zakázala, kvůli tomu, že tam byla postava Františka Josefa I.