Příběh se odehrává za druhé světové války. Hlavní hrdinka Anne Franková je nucena se společně s rodiči, starší sestrou Margot a dalšími čtyřmi členy, schovávat v Amsterodamu, ve starých kancelářských prostorech, tzv. zadním traktu. Všichni jsou...

Popis

Příběh se odehrává za druhé světové války. Hlavní hrdinka Anne Franková je nucena se společně s rodiči, starší sestrou Margot a dalšími čtyřmi členy, schovávat v Amsterodamu, ve starých kancelářských prostorech, tzv. zadním traktu. Všichni jsou židovského původu a hrozí jim deportace do koncentračního tábora.

Po celou dobu ukrývání ( 2 roky ) si Anne píše deník. Zaznamenává si do něj všechny důležité události odehrávající se v zadním domě. Vše si detailně zapisuje s tím, že po válce knihu zveřejní jako román. Jejich úkryt je po dvou letech odhalen a všichni jsou transportováni do koncentračního tábora. Anna se svou sestrou a matkou pobývají v táboře Bergen - Belsen.

Příběh končí tragicky. Anne umírá na následky rozšíření epidemie - tyfus, a to jen pár týdnů před osvobozením. Její tělo je pohřbeno v masovém hrobě a tudíž nikdy nenalezeno. Válku přežije pouze otec, který po svém návratu deník najde a na přání své mrtvé dcery ho zveřejní.

Hlavní role Anne Frankové se skvěle ujala britská herečka Hannah Taylor-Gordon ( 22 ), která byla za svůj výkon nominována na Zlatý glóbus.