Americká komedie o trojici námořních letců, a krátké dovolené, která se změnila v dlouhý mejdan. Andy Crewson, McCann a Mississip, tři piloti vojenského námořnictva, získají malým podfukem čtyřdenní dovolenou k cestě do San Francisca, kam mají...

Popis

Americká komedie o trojici námořních letců, a krátké dovolené, která se změnila v dlouhý mejdan. Andy Crewson, McCann a Mississip, tři piloti vojenského námořnictva, získají malým podfukem čtyřdenní dovolenou k cestě do San Francisca, kam mají jako hrdinové doprovázet poněkud toporného důstojníka, nadporučíka Waltera Wallaceho, který má na starosti styk a vztahy s veřejností. Opatří si luxusní apartmá v hotelu a Andy Crewson, mistr v obstarávání zbrojního i všemožně nedostatkového materiálu, zorganizuje velkolepý mejdan.

Wallace se je sice pokouší přesvědčit ke spolupráci na propagaci s loďařským magnátem Eddiem Turnbillem, letci však mají plné zuby války a chtějí se jen bavit, nejlépe pak s hezkými děvčaty. Andy Crewson se zamiluje do poněkud chladné krásky Gwinneth Livingstonové, která je sice shodou okolností Turnbillovou snoubenkou, ale nakonec možná přece jen roztaje pod vlivem Crewsonova kouzla.