Dědeček má plán
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
90 min
Země:
Španělsko, 1973
Rozhodne-li se starší člověk, že je nevyléčitelně nemocen a že mu tedy nezbývá nic jiného než zemřít, pak mu v tom obvykle nezabrání ani sebelepší léčba. Málokterý lékař dokáže přesvědčit takového pacienta, že jediné, co mu schází, je duševní...

Popis

Rozhodne-li se starší člověk, že je nevyléčitelně nemocen a že mu tedy nezbývá nic jiného než zemřít, pak mu v tom obvykle nezabrání ani sebelepší léčba. Málokterý lékař dokáže přesvědčit takového pacienta, že jediné, co mu schází, je duševní pohoda a dostatek aktivní činnosti. O takových případech by mohl vyprávět i doktor Juan Bolt.

Film vypráví příběh dvou jeho pacientů stižených podobným neduhem – důchodců Leandra a Eleny. Ti dva se totiž jednou sejdou v ordinaci doktora Bolta, přesvědčeni o tom, že jim už není pomoci. Lékař však rozpozná příčinu jejich trápení – osamocenost – a má pro oba pacienty stejný recept: bavit se, radovat se ze života a z každého dne, který ještě na tomto světě mohou prožít pěknou řádku. Leandr je vdovec, Elena zůstala svobodná a nebylo by nic přirozenějšího, než aby proto vše podnikali společně. Jejich rozhodnutí zařídit si život podle svého se však nelíbí příbuzným, ti je označují za stařeckou pošetilost, protože se obávají, že přijdou o dědictví. S okamžitou platností se rozhodnou dědečka Leanarda od svůdnice Eleny izolovat. Jak to všechno dopadne? O tom vypráví tato španělská veselohra.