Deadpool
Typ:
film
Žánr:
akční, fantasy
Délka:
108 min
Motto:
Buďte svědky hrdinského vyvrcholení...
Země:
USA, 2016
Po celém světě mezi námi žijí nenápadní, stateční a skromní superhrdinové… a taky Deadpool, což je poněkud zvláštní a netradiční komiksový bourák ze stáje vydavatelství Marvel. Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi...

Popis

Po celém světě mezi námi žijí nenápadní, stateční a skromní superhrdinové… a taky Deadpool, což je poněkud zvláštní a netradiční komiksový bourák ze stáje vydavatelství Marvel. Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi poněkud vybočuje, jelikož je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a …hlavně nechutně vtipný. Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool.

V kinech se již jednou objevil a to ve snímku X-Men Origins: Wolverine, kde má zašitou pusu. A díky filmu DEADPOOL rychle pochopíte proč. A také proč se mu také přezdívá Užvaněný žoldák – „The Merc with a Mouth“. Jeho dalšími superschopnostmi jsou totiž nekonečné žvanění vyznačující se černočerným humorem, absolutní cynismus a pravidelné porušování všech superhrdinských pravidel. Tím se tak trochu vylučuje z party podobných hrdinů zabývajících se vedle zachraňování světa i morálními dilematy, existenciální úzkostí nebo vlastním svědomím. Podobným mudrováním a pochybnostmi se Deadpool rozhodně nezdržuje. Zpomalilo by jej to při pronásledování a zabíjení padouchů. Hlavně potřebuje zachránit svou holku (Morena Baccarin) a chce sejmout Ajaxe (Ed Skrein) z Weapon X. Tedy toho, který mu zničil vizuál a zkazil náladu.