Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý
Typ:
film
Žánr:
komedie, akční, horor
Délka:
100 min
Motto:
Stará nenávist netrouchniví.
Země:
Norsko/Island, 2014
Tommy Wirkola působí ve filmové branži sice relativně krátkou dobu (debutoval snímkem Kill Buljo: The Movie v roce 2007), avšak během ní se dokázal vyprofilovat v jednoho z nejoriginálnějších filmových tvůrců Norska. Díky své zálibě v žánrových...

Popis

Tommy Wirkola působí ve filmové branži sice relativně krátkou dobu (debutoval snímkem Kill Buljo: The Movie v roce 2007), avšak během ní se dokázal vyprofilovat v jednoho z nejoriginálnějších filmových tvůrců Norska. Díky své zálibě v žánrových filmech, bezbřehému humoru a smyslu pro dramatičnost přinesl divákům řadu filmů, které se po svém uvedení staly blockbustery a zabodovaly jak v žebříčcích návštěvnosti, tak i u odborné veřejnosti (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013), Mrtvý sníh (2009)).

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek.