Děkuji, dobře
Typ:
film
Žánr:
drama, krátkometrážní
Délka:
40 min
Motto:
Studentský film
Země:
Slovensko, 2009
Čerstvě ovdovělý stařík se ze dne na den stává pro své nejbližší přítěží. Divák sleduje povědomé výjevy z každodenní reality rodinného života, nahlíží do zkaženého nitra dysfunkční rodiny. Ačkoliv snímek zobrazuje konkrétní osudy, funguje zároveň...

Popis

Čerstvě ovdovělý stařík se ze dne na den stává pro své nejbližší přítěží. Divák sleduje povědomé výjevy z každodenní reality rodinného života, nahlíží do zkaženého nitra dysfunkční rodiny. Ačkoliv snímek zobrazuje konkrétní osudy, funguje zároveň jako všeobecné svědectví o krizi instituce rodiny v moderní době. Středometrážní absolventský počin Děkuji, dobře je jednou ze čtyř částí připravovaného dlouhometrážního povídkového filmu. Na scénáři spolupracoval Mátyás Prikler s Markem Leščákem, scenáristou Slepých lásek (2008) Juraje Lehotského.

Kromě ceny za nejlepší hraný film na mezinárodním festivalu studentských filmů Early Melons v Bratislavě, národní ceny Slnko v sieti za nejlepší krátký hraný film, byl snímek také nominován do oficiální sekce studentských filmů Cinéfondation na letošním MFF v Cannes.