Tuhle hru už s filmovými diváky úspěšně zkoušeli tvůrci Záhady Blair Witch nebo hororů ze série Paranormal Activity. Tak proč jim nenabídnout „autentické“ záběry z vymítání ďábla, zabalené do mrazivého příběhu? Isabella (Fernanda Andrade) má...

Popis

Tuhle hru už s filmovými diváky úspěšně zkoušeli tvůrci Záhady Blair Witch nebo hororů ze série Paranormal Activity. Tak proč jim nenabídnout „autentické“ záběry z vymítání ďábla, zabalené do mrazivého příběhu?

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži.

Jen otrlí fanoušci hororů mají šanci si tenhle film „užít“. Ti ostatní ho spíš budou chtít jen přežít. Máloco vás ale připraví na závěr filmu, který je… To nelze vyprávět, to se asi musí vidět.

„Takový konec jsme si mohli dovolit především proto, že jsme film točili jako nezávislý,“ vypráví režisér Bell. „Měli jsme samozřejmě připraveno víc variant, ale žádná nebyla dostatečně působivá. Tohle, poměrně nehollywoodské zakončení, jsme od začátku preferovali a nakonec jsme ho protlačili i u vedení Paramountu. Připravte se na pořádný šok,“ slibuje režisér.