Cyrano Fernández
Typ:
film
Žánr:
akční, drama, romantický
Délka:
101 min
Země:
Venezuela, 2007
Caracaské zpracování slavného dramatu o Cyranovi z Bergeracu přenáší poměrně přesně děj do současnosti a vhodně ho také aktualizuje. Cyrano Fernández vede pouliční gang bránící jednu z chudinských čtvrtí proti místní mafii. Kristian je pohledný...

Popis

Caracaské zpracování slavného dramatu o Cyranovi z Bergeracu přenáší poměrně přesně děj do současnosti a vhodně ho také aktualizuje. Cyrano Fernández vede pouliční gang bránící jednu z chudinských čtvrtí proti místní mafii. Kristian je pohledný mladík, který se vrací ze Spojených států, a Roxana je svůdná učitelka tance. V tomto drsném, milostnému dramatu se mísí poezie s násilím. Zároveň se zde setkáváme s typicky karibským pohledem na život, kde naděje není tou nejvyšší hodnotou. To zásadní poselství si příběh uchoval: vnitřní boj každého z nás mezi tím, čím jsme a čím bychom chtěli být.

Alberto Arvelo patří mezi známější venezuelské režiséry; věnuje se politickým thrillerům, dokumentům nebo filmům pro děti. V roli Cyrana se objevil Édgar Ramírez, který patří mezi mezinárodně proslulé hvězdy venezuelského filmu (u nás je známý spíše z vedlejších rolí jako ve filmu Bourneovo ultimátum).