Ctrl Emotion
Typ:
film
Žánr:
komedie, krátkometrážní
Délka:
23 min
Země:
Česká Republika, 2009
Ctrl Emotion je česká krátkometrážní filmová komedie z roku 2009, která je zároveň závěrečným studentským cvičením Vojtěcha Kotka, který film režíroval, napsal k němu scénář a sám v něm hraje roli barmana.Film začíná v jistém baru, kde se...

Popis

Ctrl Emotion je česká krátkometrážní filmová komedie z roku 2009, která je zároveň závěrečným studentským cvičením Vojtěcha Kotka, který film režíroval, napsal k němu scénář a sám v něm hraje roli barmana.

Film začíná v jistém baru, kde se programátor Viktor (Jiří Mádl) náhodně seznámí s rozhlasovou moderátorkou Evelínou (Tereza Voříšková). Po společně strávené noci vychází najevo, že Evelína stále na Viktora myslí a Viktor na ní nemůže zapomenout, přestože žije v jedné domácnosti se svou přítelkyní Olinou (Marika Šoposká). Viktorovi mezitím rodiče Oliny (matku hraje Světlana Nálepková) nabízejí práci, kterou, jak se v závěru ukáže, Viktor přijímá. Druhý večer po první schůzce se Viktor a Evelína snaží sejít se na místě, kde spolu strávili předešlou noc, o chvíli se však minou a vracejí se ke svým dosavadním životům.

Premiéra
Premiéru si film odbyl 9. prosince 2009 v pražském kině Bio Oko v rámci festivalu studentských filmů s názvem iShorts.

Film byl vydán Českým filmovým centrem spolu s dalšími krátkometrážními filmy koncem ledna 2010 na DVD s názvem Czech Short Films vol.1.

Ocenění
V rámci festivalu Studentský smích 2010 v Novém Městě nad Metují film získal Hlavní cenu v kategorii nejlepší studentské dílo.

Ve stejném roce film také vyhrál festival Fast fest 2010 v Mladé Boleslavi.

Film získal mezi diváky na největších filmových databázích spíše pozitivní hodnocení.
csfd.cz: 76 %
imdb.com: nehodnoceno
fdb.cz: 80 %