Crazy gang v cirkusu
Typ:
film
Žánr:
rodinný
Délka:
92 min
Motto:
Trojlístek malých detektivů znovu zasahuje.
Země:
Norsko, 2005
Děj filmu se odehrává v Oslo v roce 1960. Egon Olsen se potlouká po dětském domově a spřádá plány na nová dobrodružství. Při jedné příležitosti zjistí, že ředitel domova, Sigvald Pettersen, chce společně se svojí manželkou Matyldou a svým bratrem...

Popis

Děj filmu se odehrává v Oslo v roce 1960. Egon Olsen se potlouká po dětském domově a spřádá plány na nová dobrodružství. Při jedné příležitosti zjistí, že ředitel domova, Sigvald Pettersen, chce společně se svojí manželkou Matyldou a svým bratrem Thorvaldem zpronevěřit peníze, určené dětem z domova, aby mohl převzít cirkus Flamengo, který právě přijíždí do města. Pettersen a jeho pochybní společníci spřádají společně s nebezpečným Biffenovým gangem ďábelský plán, do červeného kufříku umístí nebezpečnou bombu, kterou chtějí v cirkuse odpálit.

Egon společně s Bennym, s Kjell a s "Dynamitem" Harrym by se měli pokusit plány zločinců překazit, ale Harry má na práci něco jiného, Benny je starý zmatkář, Kjell je bláznivě zamilovaná, a navíc má v plánu jít do cirkusu na představení, což by ovšem nemuselo dopadnout dobře. A ani místní policisté nemají v plánu zasahovat, místo honění zločinců se vydali na lov myší a tak to vypadá, že cirkusoví banditi budou mít ulehčenou práci.