Comanche Moon
Typ:
film
Žánr:
drama, western
Délka:
360 min
Země:
USA, 2008
Píše se rok 1858. Válka mezi bílými osadníky a původním obyvatelstvem Ameriky přetrvává již několik desetiletí. Třídílná minisérie sleduje osudy dvou členů dobrovolnické jednotky známé jako "Texas Rangers". Jejím úkolem je chránit...

Popis

Píše se rok 1858. Válka mezi bílými osadníky a původním obyvatelstvem Ameriky přetrvává již několik desetiletí. Třídílná minisérie sleduje osudy dvou členů dobrovolnické jednotky známé jako "Texas Rangers". Jejím úkolem je chránit farmáře před nájezdy válečníků kmene Komančů, kteří chtějí zpět nejen své území, ale i svůj způsob života. Augustus "Gus" McCrae (Steve Zahn) a jeho přítel, mlčenlivý Woodrow F. Call (Karl Urban), se vydávají zachránit svého vůdce, válečného hrdinu jménem Inish Scull (Val Kilmer) z rukou mexického bandity Ahumada (Sal Lopez). Ve městě Austin na Guse čeká dlouholetá láska Clara (Linda Cardellini), Woodrow tráví volné chvíle u místní prostitutky Maggie (Elizabeth Banks).

Autorem knižní předlohy je Larry McMurtry, nositel Pulitzerovy ceny, příběh je zároveň prequelem ke známé televizní minisérii Lonesome Dove z roku 1989, kde se v hlavních rolích objevili Robert Duvall a Tommy Lee Jones.