Co je doma, to se počítá, pánové ...
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
84 min
Motto:
Komedie o tom, jak si pro korunu nechat koleno vrtat...
Země:
Československo, 1980
Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku, začíná ve chvíli kdy, René Novák přiváží svým taxíkem neteř Bartáčkových Naďu. Obě rodiny jsou stále "na válečné noze" i když v poslední době intenzita vzájemných střetů poněkud polevila....

Popis

Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku, začíná ve chvíli kdy, René Novák přiváží svým taxíkem neteř Bartáčkových Naďu. Obě rodiny jsou stále "na válečné noze" i když v poslední době intenzita vzájemných střetů poněkud polevila. René vnukne rodičům nápad jak dosáhnout toho o čem neustále mluví - rychlého a bezpracného bohatství. Rozhodnou se založit fiktivní klub Nováků, kde každý zájemce o členství musí zaslat jednateli 5 korun zápisného.

Horečná aktivita Novákový samozřejmě Bartáčkovým neunikne, ale nemají příliš času zajímat se o co sousedům jde. Kájovi se totiž ozve jeho tetička Rosa z Ameriky a Bartáčkovi začnou přemýšlet jak z tety vymámit tučný šek plný dolarů. Zatímco Novákovi v dědečkově chatrném domku sypou do kufrů pětikoruny od Nováků z celé republiky, Bartáčkovi dostanou dopis oznamující příjezd tetičky. Také oni už mají svůj plán jak přijít k penězům. Jediní, kdo se honby za korunou, případě Bartáčkových za dolarem, neúčastní, je Naďa a René, kteří v sobě našli nečekané zalíbení a možná si dokonce zopakují fiktivní svatbu z prvního dílu, tentokrát ovšem naostro.