Cikánka
Typ:
film
Žánr:
romantický
Délka:
84 min
Země:
Anglie, 2001
Leon Hawthorne je čerstvě ovdovělý úspěšný stavební investor, kterému zůstala na opatrování jeho devítiletá dcera Tania. Když se na jedné z Leonových staveb zabije při pádu cikánský dělník, rozhodne se Leon osobně setkat s jeho ovdovělou ženou...

Popis

Leon Hawthorne je čerstvě ovdovělý úspěšný stavební investor, kterému zůstala na opatrování jeho devítiletá dcera Tania. Když se na jedné z Leonových staveb zabije při pádu cikánský dělník, rozhodne se Leon osobně setkat s jeho ovdovělou ženou Natálií, které nabízí finanční obnos, který by mu zaručil, že Natálie nebude firmu žalovat za nedbalost, která smrt jejího manžela způsobila. Když Natálie finanční částku z principu odmítne, Leon se s ní chce znovu setkat a pokusit se jí přemluvit, přičemž se stává nevítaným svědkem odvěkého rituálu, při kterém cikáni spalují majetek zemřelého. Leon je napaden a probouzí se až druhý den na poli chudší o oblečení a svůj milovaný Mercedes. Natálii, cestující se svou dcerou karavanem, kde jí učí starým cikánským tradicím, cítí k Leonovi lítost.

Po riskantním setkání se stádem koňů, farmářem s nabitou zbraní a agresivním policistou, který si ho spletl s jedním z cikánů, se Leon rázem ocitá na okraji společnosti na hony vzdálen luxusu, na který byl uvyklý. Předstírající excentrickou rockovou hvězdu, ubytuje se Leon s Natálii v romantickém vesnickém hotelu a vše naznačuje tomu, že příběh už se bude dál ubírat tou správnou cestou. Následujícího rána ale Natálie a její dcera záhadně zmizí. Leon se tedy vrátí ke své milované dceři Tanie a předchozímu způsobu života, ale zjišťuje, že ho tento život neuspokojuje. Proto se rozhodne Natálii i s její dcerou najít a spolu s Taniou začít úplně nový život a to i vzhledem k okolnostem, které jim nejsou právě nakloněny.