Michal Goldberg je nadějným gynekologem, žije se svou ženou a má malé dítě. Jednoho dne se ovšem probudí, vyrazí do práce a jako první narazí na svou milenku, která je těhotná. Zatímco ji chce poslat rovnou na sál, ona zavolá jeho ženě a Michalův...

Popis

Michal Goldberg je nadějným gynekologem, žije se svou ženou a má malé dítě. Jednoho dne se ovšem probudí, vyrazí do práce a jako první narazí na svou milenku, která je těhotná. Zatímco ji chce poslat rovnou na sál, ona zavolá jeho ženě a Michalův závod s časem může začít. Do toho všeho totiž ještě musí stihnout zápas v rugby a televizní pořad o výhodách a nevýhodách monogamních vztahů.

Ve filmu sledujeme celkem tři varianty tohoto dne, kdy v té první se Michal vrací k ženě, v té druhé zůstává u milenky a v té třetí neudělá ani jedno ani druhé.. Komedie Chyťte doktora se opírá především o výrazné herecké výkony a hlavně sympatický výkon neherce a zpěváka Michala Malátného ze skupiny Chinaski. Malátný sice dříve hrál divadlo, ale Chyťte doktora je jeho filmovým debutem. Obě jeho partnerky si s gustem zahrála Tatiana Vilhelmová, která tak ve filmu střídá polohu ubrečené ženy, jenž má problémy se svou tělesností, a moderní nezávislé wamp.

V roli Michalovi tchýně se objeví Iva Janžurová. Primáře si zahrál velmi civilní Luděk Sobota. V epizodnějších rolích se pak objevují Vladimír Javorský (Michalův kolega), Zuzana Stivínová (moderátorka pořadu Sama doma), Kryštof Hádek (policista) a Pavel Landovský (přítel Michalovy tchýně).

Film je inspirován klasickými českými komediemi jako byly filmy o Básnících, avšak zůstává pevně zakotven v současné realitě. Slovní a situační humor ve filmu působí autenticky a žene poněkud bizarní příběh stále kupředu. Vydatně mu v tom pomáhá nevtíravá zbrusu nová hudba skupiny Chinaski. I když jsou postavy ve filmu stylizované a situace, které prožívají lehce nadsazené, film stojí (narozdíl od většiny současných českých komedií) pevně na zemi a zaručuje výbornou zábavu pro diváky všech věkových kategorií.