Chvíle poté
Typ:
film
Žánr:
thriller, drama, sci-fi
Délka:
89 min
Země:
USA, 1999
Příběh filmu The Moment After (Chvíle poté) začíná jednoho dne v 7:23 ráno. Telefonní sluchátko visí dolů a je slyšet jen tlumené "píp" a není nikdo, kdo by ho zvednul. U stolu je jídlo, ale na židlích je jen oblečení a není nikdo, kdo...

Popis

Příběh filmu The Moment After (Chvíle poté) začíná jednoho dne v 7:23 ráno. Telefonní sluchátko visí dolů a je slyšet jen tlumené "píp" a není nikdo, kdo by ho zvednul. U stolu je jídlo, ale na židlích je jen oblečení a není nikdo, kdo by tam seděl. U sporáku se vaří jídlo, ale není tam nikdo, kdo by obsluhoval. Z televize je slyšet hlas, který říká, že dvacet aut najednou z ničeho nic ztratilo kontrolu. Venku hledá matka svoji holčičku. Marně. Manžel vystupuje z havarovaného auta a hledá svoji manželku Judie.

V deset hodin ráno se probouzí agent FBI Adam ve své posteli probuzený svým parťákem Charlesem, který mu sděluje, že ve městě v 7:23 zmizelo v jeden okamžik několik tisíc lidí, po celých amerických státech několik milionů a globálně číslo zatím není známo. Vypadá to, jako by všichni najednou zmizeli.

Nastává sled událostí, při kterých Adam s Charlesem vyslýchá řadu očitých svědků a navzdory faktu, že vláda skutečnost popírá, Adam zjišťuje pravdu...

Film natočil Wes Llewellyn s rozpočtem pouhých 250 000 dolarů. David White si zahrál hlavní roli v podobě agenta Adama Rileyho a Kevin Downes si zahrál jeho parťáka Charlese Bakera.