Kdo je tady ten zlý? Lidé, kteří jsou ochotni zabíjet pro zábavu bizony, nebo parta možná zhýčkaných a nepřizpůsobivých mladíků, kteří se ale rozhodnou zvířata zachránit? V letním prázdninovém táboře v Arizoně se sejde skupina mladých chlapců,...

Popis

Kdo je tady ten zlý? Lidé, kteří jsou ochotni zabíjet pro zábavu bizony, nebo parta možná zhýčkaných a nepřizpůsobivých mladíků, kteří se ale rozhodnou zvířata zachránit?

V letním prázdninovém táboře v Arizoně se sejde skupina mladých chlapců, loserů, které sem bohatí rodiče odloží na prázdniny v domnění, že se přestanou bát, koktat, pomočovat, nebo se jinak vyřazovat z běžné společnosti. Jejich odlišnost ale v prostředí tábora spíš vynikne a nikdo, ani táboroví vedoucí, jim nedají zapomenout na jejich nedostatky. Při výletu na ranč, kde civilisté za regulérní poplatek střílejí v ohradě uvězněné bizony, se však jejich odlišnost přetaví v sílu, se kterou se rozhodnou dalšímu krveprolití na zvířatech zabránit. Utečou z tábora s cílem dostat se zpět k bizonům a pustit je na svobodu. Po mnoha peripetiích se jim to podaří. Zdá se, že bizonům nic nebrání v útěku, až na jejich tupou odevzdanost a odvyknutí svobodě. K opravdovému osvobození je zapotřebí oběti na životě. Nakonec někdo musí zemřít, aby jiní byli osvobozeni.