Chlapi neplačú
Typ:
film
Žánr:
rodinný, drama
Délka:
60 min
Motto:
Do života sympatického Michala výrazne zasiahne slobodná mamička Paula...
Země:
Slovensko, 2013
Děj nového seriálu Chlapi nepláčou se točí kolem komplikovaného vztahu dvou nevlastních bratrů Michala Lánského (Tomáš Maštalír) a Romana Pollnera (Alexander Bárta). Oba jsou syny úspěšného podnikatele Jána Pollnera (Dušan Jamrich), který řídí...

Popis

Děj nového seriálu Chlapi nepláčou se točí kolem komplikovaného vztahu dvou nevlastních bratrů Michala Lánského (Tomáš Maštalír) a Romana Pollnera (Alexander Bárta). Oba jsou syny úspěšného podnikatele Jána Pollnera (Dušan Jamrich), který řídí významnou dřevařskou firmu.
Do života sympatického Michala výrazně zasáhne Paula (Dominika Kavaschová) - svobodná maminka - která pracuje jako švadlena v malé fabrice a žije ve skromných poměrech. Náhle a nečekaně se do sebe Paula s Michalem zamilují. Ani jeden z nich netuší, že jsou kromě náhlé lásky spojení i mnohem osudověji.

Epizoda 1.
Paula je svobodná matka. Tvrdě pracuje, aby uživila sebe i synka Pavlíka. Odmítne se však podrobit zvrhlým sexuálním choutkám svého šéfa a tak se ze dne na den ocitne bez práce. Pavlík mámě slíbí, že se o ně postará a najde jim tatínka, který je oba bude milovat. Pavlík nelení a navzdory matčiným protestům dělá vše proto, aby svůj slib dodržel. Rodina Pollnerových vede prestižní dřevařský podnik už léta. Otec Jan se rozhodl odejít do důchodu a svěřit firmu svým synům. Romana nemile překvapí, že se s Michalem budou o podnik dělit stejným dílem. Životy Michala a Pauly se protnou a nenávratně propletou během jednoho dne na automobilových závodech. Designér a příležitostný závodník Michal touží zvítězit. Otci totiž slíbil, že tento závod bude jeho posledním. Netuší, jak se jeho slova naplní.

Epizoda 2.
Pavlíkův zdravotní stav je velmi vážný. Lékaři svádějí boj o záchranu jeho života. Paula je na pokraji zhroucení. Vinco se ji snaží uklidnit, ale Paula mu v zoufalství vytkne, že Pavlíka neuhlídal. Vinco si to klade za vinu a dal by všechno za to, aby mohl vrátit čas. Pollnerovi čekají, dokud se Michal neprobere z bezvědomí a Roman jim přináší šokující informaci. Michal na závodech srazil malé dítě. Když se Beáta doslechne, že za nehodu odpovědný Pollnerův syn, neváhá tuto informaci využít. Jan se v nemocnici snaží informovat na chlapcův zdravotní stav a setkává se s Paulou. Představí se jí jako otec muže, který srazil její dítě.

Epizoda 3.
Michal netuší, že při nehodě srazil dítě. Jan mu důsledky nehody zamlčí a donutí celou rodinu, aby Michalovi lhala. Beáta dává nehodu na odpovědnost Vincovi, přestože mu Paula už odpustila. Beáta zakáže mámě, aby Vincovi prozradila, že Pavlík se už probral. Vinco je od nehody v hluboké depresi. Roman využívá otcovu a Michalovu nepřítomnost v podniku a domlouvá podezřelé kšefty. Přistihne ho Cilka a Roman jí udělá skandál. Obviní ji z porušení svých pracovních povinností a vyhrožuje jí výpovědí. Paula potkává v nemocničním parku Michala. Netuší, že právě on srazil jejího syna.

Epizoda 4.
Michal si na Paulu i Pavlíka pamatuje, což Paulu potěší. Zůstane šokována, když zjistí, že Michal nevidí. Chce vědět, jak o zrak přišel. Sebi navštíví otce v nemocnici. Michal zůstane po návštěvě syna v depresi. Bojí se, že ho neuvidí vyrůstat. Jan mu rozumí. Ze své otcovské lásky drží Michala v nevědomosti a nadále mu zamlčuje důsledky nehody. Případu se však ujme policie a vyšetřovatel chce Michala vyslechnout. Jan se od Laca dozví o jeho podezření, že nehodu má na svědomí Gejza. Roman dělá v podniku pořádek a plánuje úsporná opatření. Jan je z těchto informací šokován a přijde zasáhnout. Potyčka se synem ho zasáhne natolik, že se to odrazí i na jeho zdraví.

Epizoda 5.
Roman Janovi neustoupí ani za cenu otcova velkého zklamání. Jan se Olze přizná, že lituje svého rozhodnutí odstoupit z firmy a jít do důchodu. Existuje však možnost, jak své rozhodnutí může zvrátit. Laci navštíví Michala v nemocnici. Michal se ho vyptává na nehodu, ale Laci mu nedokáže říct všechno, co o nehodě ví. Jan však vyhledá Gejzu a předestře mu obvinění Laca. Cilka přijde s návrhy na šetření v podniku. Od Romana tím získá čas, aby nemusela propouštět zaměstnance, jak to původně zamýšlel udělat Roman. Nora vybírá, kam půjde Michal na léčení, i když Michal se soukromým sanatoriem nesouhlasil. Nora však chce Michala co nejdříve odvézt z města, aby ho uchránila před policií. Paula a Michal se znovu setkají, jsou si stále bližší. Paula se však o Michalovi dozví věc, která ji šokuje.

Epizoda 6.
Nora na Michala stále tlačí s přesunem do sanatoria. Romanovi nevyhovuje, že se Nora snaží Michala dostat pryč kvůli vyšetřování. Roman nechce, aby se Michal do firmy jednou vrátil a proto se uchýlí k radikálnímu řešení. Olga varuje Romana před tím, co se dozvěděla od manžela. Přepis majetku ještě neproběhl a Jan své rozhodnutí začal zvažovat. Naléhá na Romana, aby nedělal ukvapené rozhodnutí. Paulou zamával fakt, že Michal je ženatý. Michal přesto trvá na dalším setkání. Paula Michala spatří v parku, ale zaváhá. Michal marně vyčkává Paulu, ale přijde někdo jiný...

Epizoda 7.
Vinco se rozhodne splnit Pavlíkovo přání, jeho kroky vedou na pilu Pollnerových. Potkává tam Cilku, se kterou si nepadnou právě do noty. Roman lže Michalovi o změnách ve firmě. Roman je nervózní, kvůli Michalovu převozu do sanatoria, proto se rozhodne urychlit vyšetřování. Michal bude muset čelit kruté pravdě. Michal je pohoršen Nořiním chováním, nakonec se jí však podaří přesvědčit ho o pobytu v sanatoriu. Michal se nerad vzdává návštěv Pauly, přijde se s ní rozloučit. Paulu však čeká další rána, mnohem nepříjemnější než Michalův odchod.

Epizoda 8.
Michal je v šoku z toho, co udělal. Zjišťuje, že jeho nejbližší mu po celou dobu lhali. Milan je rozhodnut dostat Ľubku do Laciho postele. Ľubka se celá natěšená pochlubí Cilce, že ji její syn pozval na rande. Laci zůstane překvapen, když mu na dveře zaklepe vyzývavá Ľubka. Beáta oklame Jula, že získala Paulin souhlas a je rozhodnutá od Pollnerových vysoudit peníze. Olga informuje Jana, který chování své ženy považuje za podraz. Paula je po Pavlíkově diagnóze v depresi. Jediný, kdo dokáže rozptýlit její pochmurné myšlenky je Michal. Paula zatouží po jeho objetí a polibcích.

Epizoda 9.
Nora dá Beatě peníze, aby ji umlčela. Nechce, aby se její tchán dozvěděl, že jednala za jeho zády. Jenže Beáta se nenechá jen tak oblafnout. Laci jde na policejní výslech právě v době, kdy Roman naplánoval kácení Michalova háje. Chlapi jsou bezradní, ale strach z Romana je přinutí jednat. Rozhodnou se stromy pokácet. Cilka o tom vyrozumí Jana, za což si vyslouží urážky od Olgy. Cilka netuší, jaký problém tím způsobí svému synovi. Michal se usmíří s Janem, odpustí mu lež. Má však na otce jednu velkou prosbu. Chce se setkat se zraněným chlapcem a jeho rodinou.

Epizoda 10.
Michal si uvědomil, že srazil právě syna Pauly. Michal se pokouší o Pavlíkově zdravotním stavu zjistit co nejvíce. Chce ho navštívit. Odhodlává se říct Paule pravdu. Paula se s Michalem setká, ale nezůstanou sami. Laci je naštvaný na Romana za to, že ho vyhodil. Navštíví Michala a řekne mu pravdu o poměrech ve firmě i o příčině nehody. Michal si uvědomí, čeho je Roman schopen kvůli firmě. Donutí ho, aby vzal Laca zpět. Nora se bojí prozrazení, že Hronské už vyplatila. Nabídne se, že odškodné zaplatí ona. Jan jí vynadá, že se více stará o peníze jako o Michala.

Epizoda 11.
Paula zjišťuje, že Michal jí srazil syna. Michal za pomoci otce vyhledá Pavlíka a omluví se mu. Prozradí mu, že on řídil auto, které ho srazilo. Michal je po setkání s Pavlíkem otřesený. Ve společném rozhovoru je zastihne Paula. Erika posílá Lindu k Pollnerovým, s oblekem pro Sebi. Roman začne s Lindou flirtovat. Olga se domnívá, že Linda je jedna z Romanových placených dívek a vyhodí ji. Roman se přijde Lindě do práce za mámu omluvit. Laci varuje Gejzy s výsledky expertízy auta, doporučí mu, ať se připraví na basu. Do výrobny přichází vyšetřovatel Zorba a překvapený Laci zjišťuje, že jeho tip nebyl správný.

Epizoda 12.
Paula si nepřeje, aby se Michal setkával s Pavlíkem. Problém však je v tom, že Michal a Pavlík se skamarádili více než by chtěla. Paula si to chce s Michalem vyříkat, ale Michalův pokoj je prázdný. Sebi se odmítne zúčastnit párty, na které nejsou jeho kamarádi. Michal vysvětluje Noře, že je načase smířit se s tím, že bude slepý. Mokráň přijde zkontrolovat Ruda, opije se a obtěžuje Beátu. V nestřežené chvíli se ji pokusí znásilnit. Linda si dohodne s Romanem rande. Zjišťuje, že Roman je bratr člověka, což srazil její synovce. Dovolí, aby ji Roman sbalil?

Epizoda 13.
Beáta se musí před Rudou obhajovat. Paula ji najde v hrozném stavu a Beáta se jí přizná, že s Mokráňem měla pravdu. Incident však bude mít pro rodinu nepříjemnou dohru. Linda si užívá s Romanem, ale před Paulou ho raději zatají. Paula přijde do konfliktu s Erikou a pod tlakem emocí na ni vybuchne. Nechtěně zasáhne její citlivé místo a podaří se jí ji rozplakat. Erika si s Paulou ve slabé chvíli porozumí. Michal je pro Sebi nejlepším narozeninovým dárkem, ale Nora je zklamaná. Michalovi naznačí, že s ním na oslavě nepočítala. Nora se před hosty za Michala stydí. Michal požádá otce, aby ho zavezl zpět do nemocnice.

Epizoda 14.
Michal Paule vyzná svoje city. Paula je však nekompromisní. Pavlík se vyptává na Michala. Paula mu bude muset říct, že za ním Michal už nikdy nepřijde. Michal se chce vrátit do firmy. Cilka ho provází po fabrice. Michal je zděšen zjištěním, že jeho dílna se změnila na sklad. Roman mu na rovinu řekne, že s ním už ve firmě nepočítá. Linda souhlasí s dalším rande a zapomene na Paulu. Zatají jí, s kým se stýká. Linda Romana představí otci, ale Vincovi se Roman nezamlouvá. Jenže Lindě najednou proti svému původnímu záměremu začalo na Romanovi záležet. Sebere odvahu, aby řekla Paule pravdu. Jak na to zareaguje Paula?

Epizoda 15.
Olga přizná Hildě, že se nikdy nesmířila s Michalovou adopcí. Má pocit, že Michal žije na úkor jejího syna. Roman využívá Michalovu nepřítomnost na své černé kšefty, do kterých zapojí Gejzy. Gejzovi a Romanovi však zkříží plány Cilka. Všimla si, že ve fabrice zmizelo dřevo. Michal se od Nory dozví o penězích, které vyplatila Hronským. Michal si to chce s Paulou vyřešit osobně, proto ji přijde navštívit k ní domů. Paula neumí Pavlíkovi odpovědět, kdy se postaví na nohy. Lékař ji požádá, aby Pavlíka postupně připravovala na invalidní vozík. Jak přijme Pavlík tuto zprávu?

Epizoda 16.
Paula o žádných penězích od Nory neví. Vyhání Michala z domu, protože ji hluboce zklamal. Paula se dozvídá, že peníze vzala Beáta. Máma se Beáty zastane. Paula by měla svou hrdost odložit stranou, jde o Pavlíka. Michal začíná svou první hodinu s asistentem pro nevidomé. Noře se Michal se slepeckou holí a brýlemi vůbec nezamlouvá. Sebi se kvůli otci popere s dětmi. Linda se ptá Romana na práci pro otce. Vinco se však v důchodu ani zdaleka nenudí. Linda ho přistihne s mladičkou pošťačkou. Cilka hledá mezi dělníky viníka za zmizelé dřevo. Dělníků se obvinění za krádež dotkne. Gejza Romanovi navrhuje, aby se Cilky zbavili. Paula trvá na tom, že peníze Lanským vrátí, jenže obálka s penězi je prázdná!

Epizoda 17.
Nora podezřívá Michala ze vztahu s Paulou. Má pocit, že jí něco tají. Přímo se Michala zeptá, zda je do Pauly zamilovaný. Rudo rodině přizná, že peníze prohrál sázením. Paula je naštvaná, že peníze nemůže vrátit. Po hádce s Beatou se chce od sestry odstěhovat. Jenže právě dnes mají Pavlíka propustit z nemocnice. Jan ráno v domě narazí na Romana s Lindou a pozve je na večeři. Chce se s Lindou blíže seznámit. Linda pozvání přijme, i když Romanovi se otcův návrh nezamlouvá. Roman zařídí Vincovi místo vrátného. Cilku pořádně vytočí, když zjistí, kdo má u nich pracovat. Paula přijde k Pollnerovým domů, aby se dohodla s Norou. Tam potká Michala. Paula Michalovi přizná, že jim s Pavlíkem chybí.