Muž se zvláštní schopností převzít jakoukoli totožnost se pouští do pátrání po vrahovi svého přítele.Jarod je nadán neobvyklou vlastností. Během krátké doby se jako chameleon dokáže stát vším, čím chce být a také každým, kým chce být. Dokáže...

Popis

Muž se zvláštní schopností převzít jakoukoli totožnost se pouští do pátrání po vrahovi svého přítele.Jarod je nadán neobvyklou vlastností. Během krátké doby se jako chameleon dokáže stát vším, čím chce být a také každým, kým chce být. Dokáže vykonávat jakoukoli profesi, vzít na sebe jakoukoli totožnost. Jako malé dítě ho v roce 1963 unesla tajná organizace pojmenovaná Centrum. Chtěla zkoumat jeho neobvyklé schopnosti a vychovat z něj vraha, který by pro ně i pracoval. Když však Jarod dospěl, utekl a rozhodl se bojovat na straně dobra. S pomocí své schopnosti proniká na různá místa, kde odhaluje zločiny a trestá jejich pachatele. Sám je přitom neustále na útěku, protože má v patách agentku Catherine Elaine Parkerovou, bývalou ředitelku Centra, která byla povolána, aby ho dopadla a vrátila zpět.To všechno bylo obsahem amerického televizního seriálu, který vznikal v letech 1996 až 2000, kdy byl čtvrtou sezónou ukončen po 86 epizodách, přímo uprostřed rozehraného příběhu, obrovskou explozí.

Když se v roce 2001 tvůrci k seriálu vrátili, aby natočili televizní celovečerní film, nenásilně shrnuli dění v seriálu, připomenuli jednotlivé postavy a znovu je uvedli do děje, který navazuje na poslední epizodu seriálu přesně v místě, kde skončil. Velkou explozí, ve které Jarod, Parkerová a Ethan jen o vlásek unikli smrti. Sotva si však fandové seriálu po letech nejistoty konečně mohli vydechnout, ocitají se postavy uprostřed dalšího nebezpečného dobrodružství.Parkerová se probouzí v Centru, kde ji Sydney uklidní, že nedošlo k žádnému poškození mozku. Agentka se pokouší ovládnout svůj "skrytý smysl", který se u ní začal probouzet, a dovoluje jí odhalit, co si lidé myslí, ještě dřív než promluví. Také se snaží porozumět vizím, ve kterých se jí zjevuje její dávno mrtvá matka a v různých narážkách ji odkazuje na otce. Ten však zmizel a podle všeho se zdá, že nikoli dobrovolně. Parkerová věří, že Lyle by o jeho zmizení mohl něco vědět, protože byl poslední, komu otec volal. V pátrání jí pomáhají také Sydney a Broots. Mezitím jsou sice Jarod a Ethan v bezpečí, ale Jarod se dostává k dalšímu nebezpečnému případu. V televizi zaslechne zprávu o postřelení agenta NSA Eduarda Ballingera, kterého velmi dobře znal, protože spolu byli v Centru a společně se také pokusili o útěk. Podaří se mu proniknout do NSA, kde začne pátrat po pozadí jeho smrti. Spojí se s jeho parťačkou Andreou Zaneovou, před níž vystupuje jako agent pověřený odhalením střelce. Od ní se dozví nejen to, že obětí, které zabil, už je několik, ale také to, že mu říkají Chameleón a z jejích slov pochopí, že proti sobě má mimořádně schopného, ale značně vyšinutého muže, který má stejně jako on schopnost dokonalé přeměny.

Jarod si uvědomí, že pokud chce svého nebezpečného protivníka porazit, musí se znovu vrátit do minulosti, konkrétně ke svému útěku z Centra. Bohužel pro něj však jeho nepřítel ví, kdo a co je Jarod zač, což naznačí fotografiemi na místě, kam přiláká agenty NSA. Podaří se mu je sice ukrýt dřív, než si jich agentka Zaneová všimne, ale ví, že ho Chameleón záměrně vtáhl do své smrtící hry. A pod tím vším se za dramatických okolností schyluje k odhalení nečekaných vazeb mezi jednotlivými postavami, a tajemství, která mohou objasnit mnohé ze záhad trápících Jaroda i agentku Parkerovou už od začátku jejich seriálových osudů.

Americký televizní thriller, který navazuje na úspěšný televizní seriál, vznikl v roce 2001, kdy ho natočil televizní režisér Frederick King Keller, který se podílel např. na seriálech Kriminálka Miami, 24 hodin nebo Roswell. V hlavních rolích se objeví Michael T. Weiss (Kvílení vlkodlaků 4, Psáno krví, Maniak) jako Jarod a Andrea Parker (Někdo to rád studené, Pozemšťanky jsou lehce k mání) jako Catherine Elaine Parker. V dalších rolích se představí Patrick Bauchau (Sekretářka, Cela, Úkryt) jako Sydney, Jon Gries (Vítejte v džungli, Muži v černém, Hrůzná noc 2) jako Broots, Harve Presnell (Legenda o slavném návratu, Zachraňte vojína Ryana) jako Parker, Tyler Christopher (Sumec s fazolovou omáčkou, Žabí muži) jako Ethan, Peter Outerbridge (Nabít a zabít, Země mrtvých) jako Alex, Cynthia Dále (Pod vlivem úplňku, O půlnoci) jako Andrea Zane, Richard Marcus jako William Raines, James Denton coby Lyle a další.

Autor: uživatel mrslyle