Cesta do Vídně a zpátky
Typ:
film
Žánr:
komedie, tv film
Délka:
87 min
Země:
Česká Republika, 2007
Ústřední postavou komorní komedie o lidech, kteří žijí jako "singles", je Kamila Bendová, úspěšná žena. Plně se realizuje v práci a dá se říct, že je workoholička. Je jí 39 let a žije sama - tedy až na občasná setkání s přítelem Igorem. Po jedné...

Popis

Ústřední postavou komorní komedie o lidech, kteří žijí jako "singles", je Kamila Bendová, úspěšná žena. Plně se realizuje v práci a dá se říct, že je workoholička. Je jí 39 let a žije sama - tedy až na občasná setkání s přítelem Igorem. Po jedné neshodě s ním se nechá přemluvit kamarádkou Irenou k víkendovému výletu do Vídně. Cestou se však vyskytne jeden problém - zastávka na jižní Moravě a setkání s Laďou Bednaříkem, padesátiletým veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. S kamarády oslavuje narozeniny a tím ruší noční klid.

Kamila si jde zjednat pořádek, ale situace se vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. A Kamila prožívá zvláštní opojení, v němž nehraje roli víno, ale i střízlivění. Jak se ukáže, život má i zde své stinné stránky. Víkendové zážitky znamenají pro Kamilu příležitost nahlédnout na vlastní život z jiného úhlu. Návrat domů je pro ni víc než jen další cestou autobusem.