Červená řeka
Typ:
film
Žánr:
western, tv film
Délka:
96 min
Země:
USA, 1988
Bohatý statkář Tom Dunson se rozhodne hnát svůj dobytek z chudého jihu na sever, kde, jak doufá, se mu podaří uzavřít výhodný obchod. Jde až tak daleko, že se sám postaví do čela první skupiny honáků. Spolu s ním se na cestu vydává i jeho...

Popis

Bohatý statkář Tom Dunson se rozhodne hnát svůj dobytek z chudého jihu na sever, kde, jak doufá, se mu podaří uzavřít výhodný obchod. Jde až tak daleko, že se sám postaví do čela první skupiny honáků. Spolu s ním se na cestu vydává i jeho nevlastní syn Matthew. Pouť krajem Červené řeky je velmi namáhavá, zvířata i lidé musí překonávat nejrozmanitější útrapy. Netrvá dlouho a panovačný rančer se začne dostávat do sporů s nevlastním synem, konfliktní situace se objevují stále častěji. Zásadní neshoda propukne, když se má rozhodnout o další trase. Obě strany přitom vědí, že dokud nenaleznou společnou řeč, může celý projekt skončit krachem.

Snímek je remakem westernu z roku 1947, v němž vytvořil hlavní roli John Wayne. Červená řeka je symbolem kraje, kde dobytkáři před sto lety hnávali svá stáda.