Černé zrcadlo
Typ:
seriál
Žánr:
thriller, komedie, drama, sci-fi, horor
Délka:
60 min
Země:
Anglie, 2011
Prostřednictvím pokrouceného podobenství věku sociálních sítí, klepe tento snímek na dveře kolektivního neklidu v našem moderním světě.Černé zrcadlo - Národní hymna V tomto politickém thrilleru řeší fiktivní předseda vlády Michael Callow...

Popis

Prostřednictvím pokrouceného podobenství věku sociálních sítí, klepe tento snímek na dveře kolektivního neklidu v našem moderním světě.

Černé zrcadlo - Národní hymna
V tomto politickém thrilleru řeší fiktivní předseda vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na Youtube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět…

Černé zrcadlo - Patnáct milionů meritů
Příběh se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě – aktivní účasti v reality šou.

Černé zrcadlo - Celá tvá minulost
Přeneste se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré vaše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo ve vaší lebce. Své vzpomínky si tak můžete donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce i podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že ho podvádí s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté, co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a ukáže jim záběry z jejich vlastní paměti, aby jim dokázal jejich nevěru. Sice dokáže, že má pravdu, jenže stojí mu to za to, když ztratil ženu kterou miluje?

Minisérie Černé zrcadlo z pera Charlieho Brookera, jež vyhrála cenu Emmy, se vrací se třemi zbrusu novými snímky. Každý příběh je odzbrojující, napínavý, temně satirický a všechny zkoumají naši moderní realitu.

Černé zrcadlo II. - Přijdu hned
Tento příběh vypráví o mladé dvojici, Marthě a Ashovi, kteří se odstěhovali do zapadlého venkovského domku, kde žili Ashovi rodiče. Ash je zvyklý denně trávit čas ve společnosti sociálních sítí a telefon má snad přirostlý k ruce. Marthě to nijak zvlášť nevadí, miluje ho a oba se těší na jejich nový společný život. Druhý den po nastěhování je Ash při vracení pronajaté dodávky zabit. Na pohřbu vypráví Marthě její kamarádka Sarah o nové službě, díky níž mohou lidé zůstat v kontaktu se zesnulými. Prostřednictvím historie jeho internetové komunikace a profilech na sociálních sítích může Ash znovu "ožít", což má pomoci truchlícím pozůstalým. Martha je tímto konceptem znechucena a nechce s ním mít nic společného. Rozhodne se zůstat ve venkovském domě, přestože její izolace dělá sestře Naomi starosti. Jednoho rána přijde Marthě e-mail od Ashe - Sarah zajistila onu službu. Martha zuří a e-mail vymaže. Jenže pak zjistí, že je těhotná a naplní ji samota a zoufalství, a tak se rozhodne promluvit s "ním"...

Černé zrcadlo II. - Lovná zvěř
V tomto příběhu se mladá žena jménem Victoria probudí v domě, který vůbec nepoznává. A co hůř, nepamatuje si nic ze svého života! Zmatená a rozrušená vyjde ven na opuštěnou ulici. Klepe na dveře, ale nikdo neotvírá. Za oknem však zahlédne pohyb, a tak vzhlédne a spatří mladou rodinu - otec rodiny ji natáčí na svůj telefon. Do ulice přijíždí auto, zastaví a vystoupí z něj nějaký muž. Victoria se vydá jeho směrem, když v tom si všimne, že muž drží v ruce zbraň a míří na ni. Victoria utíká pryč. Z domů vycházejí lidé a natáčí si ji. Za rohem narazí na Damiena s Jem, kteří spolu s ní hledají útočiště na pumpě. Muž s pistolí se snaží dostat dovnitř. Mezitím se venku shromáždila skupina lidí, která vše nahrává na své mobilní telefony. Muži s pistolí se podaří rozbít sklo, hrne se dovnitř a Damien se ho snaží zastavit. Victoria s Jem sledují rvačku, Damien se snaží utéct, ale je postřelen a umírá. Dívkám se však podaří uprchnout. Jem vysvětluje Victorii, že podobné věci se dějí už několik měsíců - začal být vysílán jakýsi signál, který proměnil většinu populace v tupé šmíráky. Tato apatie umožňuje ostatním dělat co se jim zlíbí, zkrátka stali se z nich 'Lovci', jak jim Jem říká. A loví lidi, jako jsou ony dvě. Dívky se rozhodnou vysílač zneškodnit, jenže zvládnou to? A skončí to tím?

Černé zrcadlo II. - Medvídek Waldo
Waldo je modrý medvěd z dětské vzdělávací televizní show, která děti učí poznávat svět prostřednictvím rozhovorů s politiky a důležitými lidmi. Doopravdy je však Waldo anarchistická animovaná postava v satirické noční komediální show, která - když se jí podaří nalákat někoho do studia - chrlí ze sebe sérii vtipných narážek, sarkasmu a dětinské jedovatosti. V zákulisí za Waldem stojí a jeho ústy mluví neúspěšný komik Jamie Salter. Waldův úspěch kontrastuje s Jamieho nepříliš šťastným osobním životem. Když se televizní stanice rozhodne dát Waldovi vlastní pořad, produkční společnost přijde s nápadem, že by Waldo mohl kandidovat proti jedné ze svých obětí, konzervativci Liamu Monroeovi, jenž byl vybrán, aby vyhrál v doplňovacích volbách. Jamie má ze světa politiky obavy, ale nakonec se nechá od Jacka Napiera, šéfa produkční společnosti přesvědčit. Během předvolební kampaně se Jamie seznámí a zamiluje do kandidátky liberálů Gwendolyn Harrisové, jež je ve své straně vycházející hvězdou. Když Gwendolyn vycouvá, poté co ji před Jamiem varuje manažer její kampaně, má Jamie problém ovládnout své pohrdání kariérními politiky. Waldo, nezávislý na nedůvěřivé veřejnosti, si přestává brát servítky. Může tenhle modrý medvěd skutečně vyhrát volby? Nebo se hraje o něco většího?