Kdykoliv se mimozemšťané rozhodnout zaútočit na Zemi, začínají v Americe. Taky vám to bylo podezřelé? Asi nejslavnější ruský režisér a producent současnosti Timur Bekmambetov (filmy Wanted, Noční hlídka, Denní hlídka) se rozhodl zavedené pořádky...

Popis

Kdykoliv se mimozemšťané rozhodnout zaútočit na Zemi, začínají v Americe. Taky vám to bylo podezřelé? Asi nejslavnější ruský režisér a producent současnosti Timur Bekmambetov (filmy Wanted, Noční hlídka, Denní hlídka) se rozhodl zavedené pořádky zrušit. Ve filmu Černá hodina se pod jeho dozorem vlivem invaze z vesmíru otřásá Rudé náměstí a mumifikovaný Lenin. Netradiční prostředí a Bekmambetova pověst trikového mága slibují, že Černá hodina bude mimořádný zážitek.

Když partička mladých amerických turistů vyrazí do východní Evropy poznávat krásy a krásky ruské metropole, může to skončit jednou velkou nekonečnou party v luxusních moskevských klubech, nebo také zběsilým bojem o vlastní přežití. Nepotkali sice čečenské mafiány či nabroušené příslušníky tajné policie, ale s mimozemšťany taky není žádná legrace. Zvlášť když jsou neviditelní a udělají z člověka popel, než by řekl: „popel“. Město nemůže dlouho vydržet a co teprve vyjukaní turisté, kteří neumějí rusky a v cizí metropoli se nevyznají. Otázkou navíc zůstává, co se s nimi, potažmo s celou civilizací stane, pokud se jim vůbec podaří přežít.

Film Černá hodina vznikl pod režijním vedením Chrise Goraka, který se v roli art directora podílel na filmech Minority Report či Klub Rváčů. Ovšem jak je dobrým Bekmambetovým zvykem, nespokojil se s rolí „pouhého“ producenta a režisérovi do práce mluvil, což by se mělo projevit v trikové smršti, kterou navíc zatraktivňuje fakt, že se natáčelo na 3D kamery. Počítejte tedy s tím, že při Černé hodině si docela „pokoukáte“.