Brune que voilà, La
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
80 min
Motto:
„Komedie o jednom muži a mnoha ženách“
Země:
Francie, 1960
Germain je úspěšný mladý muž, který vlastní garáže a obchoduje s ojetými auty. Především má ale slabost pro ženy, udržuje současně poměr se čtyřmi brunetkami, všechny jsou vdané a Germain musí pro zachování všech svých vztahů vynaložit značné...

Popis

Germain je úspěšný mladý muž, který vlastní garáže a obchoduje s ojetými auty. Především má ale slabost pro ženy, udržuje současně poměr se čtyřmi brunetkami, všechny jsou vdané a Germain musí pro zachování všech svých vztahů vynaložit značné úsilí a vynalézavost. Jednoho dne Germainovi zavolá manžel jedné z jeho milenek a pod výhružkami jej žádá, aby s ní okamžitě ukončil poměr. Germain ovšem netuší, které z nich se to týká.

Robert Lamoureux se prosadil jako herec, ale více se věnoval divadlu, pro které napsal i tuto komedii. Poprvé byla uvedena v roce 1958 v Théâtre Variétés v Bruselu. Lamoureux se po svých zkušenostech u filmu pak rozhodl tuto hru zfilmovat. Podle vlastního scénáře se tak pustil do filmové režie (v roce 1960 realizoval ještě jeden film, k režii se pak vrátil znovu až v 70. letech). Úspěch filmu byl založen především na participaci krásných žen, z nichž některé na svůj životní úspěch teprve čekaly (například Michèle Mercier). Divácký úspěch byl zajištěn, ale odborná kritika na Lamoureuxovy režijní pokusy pohlížela skepticky. Film měl premiéru 1. června 1960.