Píše se rok 1917 a zuří válka. Voják Stan dostává za úkol střežit post, který právě všichni opouštějí. Opouští jej i Stanův kamarád nejvěrnější, Oliver. Po dvaceti letech Stan stále střeží a při tom sestřelí letadlo. Pilot mu vysvětlí, že je...

Popis

Píše se rok 1917 a zuří válka. Voják Stan dostává za úkol střežit post, který právě všichni opouštějí. Opouští jej i Stanův kamarád nejvěrnější, Oliver.

Po dvaceti letech Stan stále střeží a při tom sestřelí letadlo. Pilot mu vysvětlí, že je dvacet let po válce a bere jej pryč.

Oliver je tou dobou již rok ženatý a tvrdě pod pantoflem. Na výročí zapomněl a žádá ženu o peníze a auto. Při odchodu z domu si však povšimne fotky v novinách, kde je o Stanovi článek. Neváhá ani okamžik a jede pro něj do vojenského domu. Nejprve se domnívá, že je Stan beznohý, ale na svůj omyl později přijde. Za jistých, velmi drobných komplikací, včetně zasypání Olivera a jeho auta pískem, vojenský dům opouštějí. Oliver si Stana vede domů, a o další problémy rozhodně není nouze. Stanův příchod se totiž u Oliverovy ženy nesetká s pochopením. Dochází k hádce a manželka odchází. A ti dva se rozhodnou, že si uvaří. Zákon, nejprve oheň, potom plyn, Stanovi nic neříká a proto je následným výbuchem byt „upraven“ do nepoznatelné podoby. Přichází milá sousedka, a rozhodne se pomoci s úklidem. Ale vrací se i rozezlená manželka. Přítomnost sousedky v bytě se rázem stává nežádoucí, a tak je zamaskována jako křeslo, a později ukryta do velké bedny. Do toho přichází její žárlivý manžel, vynikající střelec a lovec. Zdá se, že zde bude ještě hodně veselo.