Bílý medvědí král
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, rodinný, fantasy
Délka:
88 min
Motto:
Vydrží dívka 7 let s medvědem?
Země:
Německo/Švédsko/Norsko, 1991
Mladý princ se stane králem a čarodějnice ho zakleje do medvěda a pokud s ním vydrží nějaká dívka 7 let a nebude moct spatřit jeho tvář, kledba pomine. Král ve zoufalství se vidá hledat tu pravou dívku a nakonec ji najde. Odvede si ji do...

Popis

Mladý princ se stane králem a čarodějnice ho zakleje do medvěda a pokud s ním vydrží nějaká dívka 7 let a nebude moct spatřit jeho tvář, kledba pomine. Král ve zoufalství se vidá hledat tu pravou dívku a nakonec ji najde.

Odvede si ji do svého králoství, kde ji všichni radostně vítají až na čarodějnici. Po půlnoci až do svítání se král(medvěd) přeměňuje do své podoby, ale nesmí ho nikdo spatřit. V tu dobu chodí za svou ženou a narodí se jim miminko. To se jim však stratí, ale ve chvilce už jsou na světě dvojčátka ty se však taky stratí a manželé v zoufalství nevědí co dělat. Děti jim vzala králova matka, která se o ně bála, aby je nevzala čarodějnice.

Jednu noc kdy král spal, jeho žena neodolala a koukla se na královu tvář. Ten zmizel na čarodějin hrad a v den kdy se měl král a čarodějnice brát, se tam dostala králova žena a čarodějnice zemřela. Najednou se objevila králova matka s dětmi. A jak to v pohádkách končívá, tak všichni žili šťastně až do smrti.