Big Man III. - Smějící se dívka
Typ:
film
Žánr:
kriminální, tv film
Délka:
100 min
Země:
Francie/Itálie/Západní Německo, 1988
Bud Spencer jako vousatý hromotluk s věčně znuděnou tváří, kterého není radno rozčilovat, se v první části šestidílného cyklu stane odborníkem na etruské umění. Pojišťovací koncelář Lloyds, pro kterou pracuje jako soukromé očko, má totiž...

Popis

Bud Spencer jako vousatý hromotluk s věčně znuděnou tváří, kterého není radno rozčilovat, se v první části šestidílného cyklu stane odborníkem na etruské umění. Pojišťovací koncelář Lloyds, pro kterou pracuje jako soukromé očko, má totiž podezření, že soška Smějící se dívky pojištěná na solidní sumu je padělek. Proniknout do blízkosti prince Roccaferra, který vlastní unikátní a z hlediska jistiny problematickou sbírku starověkého umění, však nebude jednoduché. Bud alias Jack Clementi se zpočátku vydává za překupníka, čímž se mu podaří odhalit síť podvodníků, princův podíl na těchto událostech však do poslední chvíle zůstává nejasný.

K vyšetření tohoto zločinu tak nepostačí jen přesný úder neochvějné pravačky, ale i analytický mozek podmanivého detektiva.