V tomto britském snímku na motivy francouzského románu z pera Catherine Arley si Sean Connery zahrál pohledného Anthonyho Richmonda, chamtivého mladého muže, kterého rozzuřilo, že jej jeho excentrický, bohatý, ale umírající strýček plánuje...

Popis

V tomto britském snímku na motivy francouzského románu z pera Catherine Arley si Sean Connery zahrál pohledného Anthonyho Richmonda, chamtivého mladého muže, kterého rozzuřilo, že jej jeho excentrický, bohatý, ale umírající strýček plánuje vynechat z poslední vůle. Místo toho chce Charles Richmond dát veškeré své jmění na charitu. Anthony tedy najme mladou ošetřovatelku jménem Maria, kterou chce využít pro svůj hanebný plán.

Jejím úkolem bude starat se o starého pána, zařídit, aby si ji vzal a změnil svou závěť tak, aby jeho jmění dostala ona. Potom má dát Anthonymu tři miliony jako podíl. Maria dělá svou práci dobře, ale problém je, že se do Charlese doopravdy zamiluje. Když je pak starý pán zavražděn, podezření logicky padá na krásnou vdovu Marii. Případ se ale začne pomalu rozplétat, aby nakonec bylo spravedlnosti učiněno zadost.